Vágólapra másolva!
A hazai 0-0-s döntetlent követően 3-0-s vereséget szenvedett a Paris Saint-Germain együttese a Dinamo Kijev otthonában. A mérkőzés negatív hőse a francia kapus, Mickael Landreau volt, aki ügyetlensége csúcsaként saját kapujába is betalált. Hazai pályán nem sikerült ledolgoznia hátrányát a Marseille-nek, a Manchester Citynek és az Udinesének sem, így az ukrán Sahtar Donyeck, illetve a német Hamburg és Werder Bremen jutott a legjobb négy közé.

Már a párizsi gól nélküli első mérkőzés után érezni lehetett, nem lesz könnyű dolga a Paris Saint-Germainnek az UEFA-kupa-negyeddöntő kijevi visszavágóján.

A Dinamo már a 4. percben megszerezte a vezetést, Bangoura 22 méterről, takarásból lőtt a jobb alsó sarokba, Landreau kapus nem láthatta időben a labdát (1-0).

A 16. percben igen, de minek? Egy jobb oldali beadást követően a védők a magasba fejelték a labdát, Landreau kiindult a kapujából, s az ötösön felugrott, ám ahelyett, hogy lehúzta volna, öklözni próbált, s elképesztő ügyetlen mozdulattal saját kapujába paskolta (2-0).


A PSG-nek semmi sem jött össze, a 61. percben ráadásul Landreau elvetődve rossz helyre ütötte Alijev lövését, Vukojevicnek 7 méterről nem okozott gondot eltalálni az üres kaput. A Dinamo Kijev végül 3-0-ra nyert, s bejutott az UEFA-kupa legjobb négy csapata közé.

Kiesett a másik francia élcsapat, az Olympique Marseille is, amely Donyeckben 2-0-ra kapott ki, s hazai pályán is csak addig volt esélye, amíg Fernandinho a 30. percben, gyakorlatilag az alapvonalról meg nem pecsételte a sorsát. A Sahtar végül 2-1-re nyert, s 4-1-es összesítéssel jutott tovább.

Az elődöntőben két német csapat is lesz. A Hamburg a hazai 3-1-es sikerét megőrizte a Manchester City otthonában, ahol a 2-1-es vereség is belefért a továbbjutáshoz.


Gökhan Inler bombagólja

Izgalmasabb találkozót vívott a Werder Bremen, amely 3-1-es előnnyel utazott Udinébe, ám 45 perc alatt ugyanilyen hátrányba került. A hazaiaknál Gökhan Inler bombagóllal szerzett vezetést, majd Diego egyenlítése után Quagliarella duplázott - egy gyönyörű emelés után egy estében megeresztett lökettel alakította 3-1-re az eredményt.


Quagliarella második találata élményszámba ment

A folytatás azonban elmaradt, Diego és Pizarro a második félidőben egyenlíteni tudott, így az észak-német együttes jutott az UEFA-kupa elődöntőjébe.

Eredmény, UEFA-kupa, negyeddöntő, visszavágók:
Dinamo Kijev (ukrán) - Paris Saint-Germain (francia) 3-0 (2-0)
gól:
Bangoura (4.), Landreau (16., öngól), Vukojevic (61.)
továbbjutott: a Kijev 3-0-lal.

Olympique Marseille (francia) - Sahtar Donyeck (ukrán) 1-2 (1-1)
gól:
Ben Arfa (42.), illetve Fernandinho (30.), L. Adriano (90.)
továbbjutott: a Sahtar 4-1-gyel

Manchester City (angol) - Hamburg (német) 2-1 (1-1)
gól:
Elano (17., büntetővel), Caicedo (50.), illetve Guerrero (12.)
piros lap: Dunne (76., Manchester City)
továbbjutott: a Hamburg 4-3-mal

Udinese (olasz) - Werder Bremen (német) 3-3 (3-1)
gól:
Gökhan Inler (15.), Quagliarella (30., 38.), illetve Diego (28., 60.), Pizarro (73.)
továbbjutott: a Bremen 6-4-gyel

Az elődöntő párosítása:
Dinamo Kijev - Sahtar Donyeck
Werder Bremen - Hamburger SV

1. mérkőzés: április 30.
visszavágó: május 7.

döntő: május 20., Isztambul