Vágólapra másolva!
 

Az Internazionale ennek a szezonnak is úgy vágott neki, hogy a fő cél a Bajnokok Ligája megnyerése volt, de a milánóiaknak erre továbbra is várniuk kell, annak ellenére, hogy a csapatot immár a sikeredző José Mourinho irányítja. A portugál szakvezető azonban nem adja fel, és a következő idényben megint célba veszi a trófeát, azonban még inkább a saját elképzelése szerint alakítaná a játékoskeretet, és ennek megfelelően a nyáron nagy változások várhatóak a klubnál.

A tréner az egyik legfontosabb feladatnak a keret megfiatalítását tartja, és igyekszik olyan futballistákat igazolni, akiket jól ismer, s között ott lehet a Chelsea nigériai középpályása, John Obi Mikel is.

A 21 esztendős labdarúgót anno Mourinho vitte a Stamford Bridge-re, Mikel pedig a nagy konkurencia ellenére is rendszeresen játéklehetőséget kapott - részben azért, mert Michael Essien sérülés miatt nem állt a csapat rendelkezésére. A ghánai felépülésével azonban veszélybe került a helye a kezdő tizenegyben, és a hírek szerint az Inter szívesen leigazolná őt, ráadásul sokkal kedvezőbb szerződést ajánlana neki, mint amilyennel jelenleg a londoniaknál rendelkezik.

Mikel mostani szerződése 2011-ig érvényes a Stamford Bridge-en, és olasz források szerint az Inter négyéves ajánlattal csábítaná a focistát.

Olaszországi hírek szerint az Anderlecht magyar középhátvédje, Juhász Roland iránt is érdeklődik az Internazionale. A firenzeviola.it oldal szerint a Fiorentina már a télen le szerette volna igazolni a magyar védőt, ám időközben az Inter játékosmegfigyelői is szemet vetettek rá, több meccsét is megnézték Belgiumban.

A 25 éves védő esetleges klubváltásáról az [origo]-nak adott márciusi interjújában is beszélt. Arra a kérdésre, hogy az állítólagos érdeklődőkről - Lille, Saint-Etienne, Olympique Marseille, Schalke, Fiorentina, PSV, Newcastle - mit gondol, így felelt: "Inkább német- vagy angolpárti vagyok, mert az ottani bajnokság fekszik a legjobban a játékstílusomnak, ez alapján le lehet szűrni, hogy melyik ajánlat tetszene. A felsorolt klubok többsége előrelépésnek számítana, igaz, a francia bajnokság annyira nem vonz, viszont nem csak az angolban és a németben gondolkodom - tényleg minden lehetőségen el fogok gondolkodni. De a maradást sem zárom ki, a szerződésem 2011-ig szól, s jól érzem magam itt, csakúgy, mint a barátnőm."

További átigazolási hírek:
A Liverpool dán középhátvédjét, Daniel Aggert az FC Barcelona is csábítja. A Tottenham Hotspur két játékosát, Tom Huddlestone-t és Gareth Bale-t a Fulham szeretné megszerezni. A Liverpool érdeklődik az Athletic Bilbao középpályása, Javi Martínez iránt.

Az Ajax Amsterdam szerb támadóját, Miralem Szulejmanit a Hamburger SV és a Werder Bremen is figyeli. A Standard Liege amerikai középhátvédjét, Oguchu Onyewut a Borussia Mönchengladbach tartja szemmel. A Bayern Münchent az Athletic Bilbao csatárával, Fernando Llorentével hozták kapcsolatba. Olasz lapértesülések szerint a Lazio megegyezett a Catania argentin kapusával, Albano Bizzarrival.