Vágólapra másolva!
 

Aligha van még egy olyan egyesület, amelyet több sztárjátékossal hoznának kapcsolatba, mint a Real Madrid.

A királyi klub nyári elnökválasztása újabb apropót ad arra, hogy a spanyol sajtó átigazolási pletykákat gyártson, és az első számú jelölt, Florentino Pérez korábbi munkásságát ismerve abban sincsen semmi meglepő, hogy a zsurnaliszták szerint a leendő elnök igazi világklasszisokat szeretne a klubhoz csábítani. Elvégre Pérez volt az, aki korábban a "galaktikusokkal" fémjelzett átigazolási politikát kialakította a Realnál, és a jelek szerint megválasztása esetén megint valami hasonlóba kezdene - illetve már a kampányában is ezt hirdeti.

Az elmúlt napokban elsősorban Cristiano Ronaldót emlegették, mint a madridiak fő nyári célpontját, azonban a Marca értesülései szerint korántsem biztos, hogy a portugál klasszis lesz a királyi gárda nagy fogása a holtszezonban.

A madridi újság ugyanis úgy tudja, hogy Pérez már mindenben megegyezett az AC Milan brazil focistájával, Kakával, sőt, nem csak a játékossal, hanem a piros-feketék alelnökével, Adriano Gallianival is tárgyalt az ügyben.

A középpályás januárban hosszas vacillálás után mondott nemet a Manchester Citynek, amely rekordösszeget kínált érte a milánóiaknak, azonban Kaká úgy vélte, hogy a Citynél kicsi az esély a sikerre. Mindez a Real esetében nincs így, a Marca értesülései szerint a spanyol egyesület 60 millió eurót fizetne a Milannak.

Az Everton érdeklődik a Tottenham Hotspur középpályása, Jermaine Jenas iránt. A Blackburn Rovers dél-afrikai középpályását, Aaron Mokoenát a Stoke City vinné.

A Dinamo Kijev guineai csatárát, Ismael Bangourát a Wigan Athletic és az Olympique Lyon is figyeli. A Real Betis a török Fenerbahce brazil védőjével, Edú Dracenával erősítene.

A Nancy csatára, Monszef Zerka a Grenoble Footba tart.