Vágólapra másolva!
Alaposan visszaesett a Portsmouth teljesítménye azóta, hogy a csapat mestere, Harry Redknapp elhagyta a klubot a Tottenham Hotspur kedvéért. Azóta már történt egy újabb edzőcsere is a Premier League-csapatnál, Tony Adams nem sokáig irányíthatta az együttest, de a visszaesés nagy részben annak is tulajdonítható, hogy a Pompey a téli átigazolási időszakban megvált két alapemberétől, Lassana Diarrától és Jermaine Defoe-tól.

A tendencia tehát nem túl kedvező az egyesület számára, és a jelek szerint ez újabb meghatározó futballista távozásához vezethet, hiszen a klub horvát középpályása, Niko Kranjcar kijelentette, hogy elképzelhető: a nyáron elhagyja a Fratton Parkot.

Kranjcart a Pompey 2006 nyarán 5,2 millió euróért szerződtette a Hajduk Splittől, és amíg az egyesület a Premier League középmezőnyében szerepelt, illetve harcban állt a nemzetközi kupaszereplésért, addig a focista remekül érezte magát a csapatnál. Mostanában azonban a Portsmouth a kiesés ellen küzd, ami nem nagyon tetszik a játékosnak. Mivel a szerződése 2010-ig érvényes, így ha nem hosszabbít, akkor a klub jobban jár, ha a nyáron eladja őt, és a hírek szerint érdeklődőben nincsen hiány.

Az AS Monaco már korábban is bejelentkezett a horvát középpályásért, más kérdés, hogy a francia egyesület szintén nem tartozik az élcsapatok közé a Ligue 1-ben, márpedig Kranjcar mindenképpen olyan klubot keres, amelyik gyakori vendég a nemzetközi porondon. Ebből a szempontból az Arsenal érdeklődése lehet a legkedvezőbb a számára: az Ágyúsok állítólag már korábban is vitték volna, és ha nem változik a helyzet, akkor a nyáron megint bejelentkezhetnek érte.

További átigazolási hírek:
A mexikói Santos Laguna ecuadori csatárát, Cristián Benítezt a Wigan Athletic szemelte ki. A skót Rangers középpályását, Steven Davist a Sunderland figyeli. A Bayern München legújabb terve a jobbhátvéd posztjára a Sahtar Donyeck horvát játékosának, Darijo Srnának a szerződtetése. A Hamburger SV középpályása, Piotr Trochowski iránt a Liverpool érdeklődik. Az Eintracht Frankfurt középpályását, Michael Finket a VfB Stuttgart vinné. Orosz médiaértesülés szerint a Vasas labdarúgója, Németh Norbert az élvonalbeli Tom Tomszk csapatához igazol.

A Borussia Dortmund Alexander Frei mellé csatártársat keres, és az [origo] németországi forrásból úgy értesült, hogy a klub első számú kiszemeltje a Real Madrid Castillában szereplő Szalai Ádám. A német együttes képviselői már többször jártak Spanyolországban, hogy megfigyeljék a 21 éves magyar csatárt, ám a Reallal az átigazolási díjról már nem egyeztettek, mert Predrag Mijatovic, a madridiak sportigazgatója kijelentette: Szalai Ádám eladása most nem lehet tárgyalási alap. A dortmundiak állítólag nem mondtak le az egyszeres magyar válogatott megszerzéséről, a nyári átigazolási időszakban ismét megkeresik majd a Realt. Korábban a Hoffenheim is érdeklődött Szalai iránt, s értesüléseink szerint spanyol első osztályú csapatok is le szeretnék szerződtetni, a legkomolyabb kérő azonban a Dortmund.