Vágólapra másolva!
A brazil labdarúgás kifogyhatatlan tárháza a fiatal tehetségeknek, így minden átigazolási időszakban újabb és újabb játékosok érkeznek Európába. Januárban például sokat cikkeztek arról, hogy a Palmeiras 20 esztendős csatárát, Keirrisont több sztárklub is csábítja, azonban a támadó egyelőre maradt a Sao Paulo-i csapatnál.

A fiatal támadó iránt nem véletlenül nagy az érdeklődés, elvégre a legutóbbi brazil gólkirályról van szó. Keirrison a Coritibában kezdte pályafutását, és az egyesülettel előbb kiharcolta a feljutást a legjobbak közé, majd tavaly a Brazíliában középcsapatnak számító együttes színeiben 21 gólt ért el az országos pontvadászatban - aminél többet senki sem szerzett.

Klubja januárban adta őt kölcsön a Palmeirasnak, alighanem annak érdekében, hogy a csatár a Pálmafásoknál felhívja magára az európai klubok figyelmét, elvégre így a Libertadores-kupában is pályára léphet.

Keirrison Európába igazolását nehezítheti, hogy játékjoga nem kizárólag a Coritiba birtokában van, hanem játékos-ügynökséggel foglalkozó cégnél (akárcsak Carlos Tévez esetében).


A Traffic Sports Marketing nevű menedzseriroda képviselője, bizonyos Roberto Benevides a minap kijelentette, hogy a csatár iránt igazi sztárklubok érdeklődnek: megemlítette a Liverpool, a Real Madrid és a Bayern München nevét is.

A Bayer Leverkusen érdeklődik a másodosztályú Alemannia Aachen fiatal középpályása, Lewis Holtby iránt. Az Eintracht Frankfurt kiszemeltje az Auxerre lengyel támadója, Ireneusz Jelen.

A Valencia portugál középpályása, Manuel Fernandes a Portsmouth-ba tart. A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint az FC Barcelona kameruni csatára, Samuel Eto'o lehet az AC Milan következő sztárigazolása.

Az Osasuna védője, César Azpilicueta iránt a Valencia és a Deportivo is érdeklődik. A Real Madrid a Málaga jobbhátvédjét, Jesús Gámezt figyeli.