Vágólapra másolva!
A Borussia Mönchengladbach jelenleg sereghajtó a Bundesligában, és egyre nagyobb bravúrra lenne szüksége ahhoz, hogy megőrizze élvonalbeli tagságát. Pedig a csapatban jó néhány kiváló futballista szerepel, akik közül főleg a fiatal tehetségek számítanak kapósnak a nemzetközi játékospiacon - márpedig a klub kiesése esetén őket nehéz lenne megtartani.

A 21 esztendős középpályás, Alexander Baumjohann már el is kelt, ő a következő szezonban a Bayern Münchenben folytatja pályafutását, és a másik távozó a már a nagyválogatottban is bemutatkozott szélső, Marko Marin lehet.

A szerb származású, de már német állampolgár Marin eddig egyetlen bajnokiról sem hiányzott a szezon során, de korántsem nyújtott olyan kiemelkedő teljesítményt, mint amit vártak tőle.

Húsz forduló alatt két gólt szerzett, és négy gólpasszt adott (a legutóbbi fordulóban a Werder Bremen ellen is ő készítette elő a 'Gladbach egyenlítő találatát), amivel még mindig a klub legjobbjának számít, de a Bundesligában egyáltalán nem emelkedik ki.

Tehetsége azonban vitathatatlan, és mivel szerződése 2010-ig érvényes, a nyáron szinte biztosan megszerezhető lesz - a Mönchengladbach kiesése esetén pedig valószínűleg viszonylag olcsón.

Természetesen máris jó néhány egyesülettel kapcsolatba hozták, amelyek közül a Bayern München, illetve a Werder Bremen érdeklődése alighanem csak pletykának számít, de a Hamburger SV vagy éppen a VfB Stuttgart már sokkal inkább elképzelhető, mint Marin következő egyesülete.

Természetesen a külföldre igazolást sem lehet kizárni (állítólag a Fiorentina, a Valencia és az Arsenal megfigyelői is szemmel tartják), de hogy valamelyik sztárklub megvegye, ahhoz azért jobban kellene futballoznia.

A TSG Hoffenheim támadóját, Isaac Vorsah-t az 1. FC Köln csábítja. A Bolton Wanderers középhátvédjét, Danny Shittut a Birmingham City szeretné megszerezni.

A Le Havre csatárát, Amadou Alassane-t a Nancy és a Lille is vinné. A Valencia érdeklődik a Real Madrid jobbhátvédje, Miguel Torres iránt. A Racing Santander védőjét, Pablo Pinillost a Deportivo szemelte ki.