Vágólapra másolva!
Két hete David Beckhamet és Lionel Messit is megelőzve nyert gólszépségversenyt Priskin Tamás a Burnley elleni szólógóljával, ezúttal pedig a Chelsea elleni emelésével múlhatja felül Nanit, David Villát vagy éppen Dejan Stankovicot. Ám, mivel az utóbb említett trió is csodaszép gólokat szerzett, és rajtuk kívül másik hat játékos is bízik a győzelemben, egyáltalán nem biztos, hogy most is Priskin lesz a befutó. A top 10-es kínálat legszebbjéről ezúttal is olvasóink dönthetnek szavazataikkal.

A Manchester United továbbra sem lassít, a Vörös Ördögök vezetik az angol bajnokságot, döntőben vannak a Ligakupában, az Inter elleni nyolcaddöntőre készülnek a BL-ben, és az FA-kupában is átugorták az aktuális akadályt.

A másodosztályú Derby elleni nyolcaddöntőben Nani adta meg az alaphangulatot, amikor tetszetős adogatás után a 16-os bal sarkától befelé indult, aztán jobbal egy föld-levegő rakétát indított útjára.

198401outform.html400350


Az alig 18 esztendős Danny Welbeck klasszis futballista lehet, a MU tinédzserje ugyanis a szezonban eddig nyolc meccset játszott a nagyok között, és ezeken három gólt lőtt. A korábbi kettő is bekerült az aktuális gólszépségversenybe, és Welbeck most is tett róla, hogy beválogassuk: Henry-módra jobb belső csűddel tekert éles szögből a hosszú sarokba. És a gólt megelőző manchesteri támadásépítés is elférne Váhidi Péter mágnestábláján, azt is érdemes megnézni.

198402outform.html400350


Priskin Tamás is az FA-kupában villant, alig pár perce volt a pályán a Watford-Chelsea meccsen, amikor a bal oldalon lesgyanús helyzetből roboghatott Petr Cech kapuja felé, és bár a cseh kapus kifeküdt elé, a magyar csatár átpöckölte fölötte a labdát (Cech picit beleért a lövésbe, de ez sem segített rajta). A londoniaknak azonban volt egy Nicolas Anelkájuk, aki egy mesterhármassal továbblőtte csapatát, de ez nem kisebbíti Priskin érdemeit.

198403outform.html400350


A hét közben egy rakás felkészülési meccsre is sor került, a lengyelek például Wales ellen nyertek 1-0-ra. A győztes gólt a brazilból idén áprilisban lengyel állampolgárrá lett középpályás, Roger Guerreiro szerezte, aki gyönyörűen emelte át a walesi kapust.

198404outform.html400350


A svédek az osztrákokkal barátkoztak, és ha már ott voltak Grazban, 2-0-ra le is győzték a tavalyi Eb egyik házigazdáját. A svédek első gólját Rasmus Elm jegyezte, aki futtából, állítgatás nélkül okozott kárt az osztrák kapus lelkében és a hálóban.

198405outform.html400350


David Villa az angolok ellen is emlékezetes gólt szerzett (a két belső védő talán még mindig pörög), de a Málaga ellen rátett még egy lapáttal, egy igazítás után jobbal meseszépen tette fel a labdát a bal pipába. Az már nem rajta múlt, hogy a Valencia így is csak egy ponttal gazdagodott.

198406outform.html400350


A hétvége egyik legjobb meccsét az Almeria és a Valladolid játszotta. A vendégek már 2-0-ra is vezettek, de az Almeria fordítani tudott, és az öt gól mellett három kiállítás szinesítette az ütközetet. A 17. percben még minden rózsaszínnek tűnt a Valladolid számára, ekkor Pedro Leon mutatta be, milyen a tökéletes szabadrúgás (rögtön a videó elején látható a gól).

198407outform.html400350


Nálunk a hét csapatába is beverekedte magát a kolumbiai Anthony Tapia, aki két góllal süllyesztette el a bolíviai Aurorát a Libertadores-kupában. Egyik sem volt csúnya, először egy szabadrúgást rakott a helyére a Boyacá Chicó középpályása, majd akcióból is akasztott egy hasonlóan nagy, de messzebbről lőtt bombagólt (utóbbi1:09-nél tekinthető meg).

198408outform.html400350


Az Inter kézzel szerzett Adriano-góllal jutott vezetéshez a Milan elleni derbin, s hogy picit csituljon a szabálytalanságot kiáltók kedélye, arról Dejan Stankovic gondoskodott, aki 2-0-ra alakította az állást: Muntari előreívelése után Ibrahimovic fejelte tovább a labdát, a 16-oson belülre berobbanó szerb szélső pedig kapásból, 12 méterről a bal alsóba tüzelt. A meccset végül 2-1-re nyerte meg az Inter, amelytől igen nehéz lesz elhappolni idén is a scudettót, az előnye ugyanis már 9 pont.

198409outform.html400350


A portugál bajnokságból ritkán válogatunk, pedig ott sem szerénykednek az aranylábúak. A Porto ugyan legyűrte a Rio Avét, de a kiscsapat majdnem a Sárkányok torkán akadt, Farias csak a hajrában szállította a címvédő sikerét bebiztosító duplát. Az utolsó helyezett Rio Ave játékosának, Fabio Coentraónak azért sikerült meglőnie a meccs gólját, amikor két védőt lerázva 22 méterről csavart a jobb felsőbe (00:55-nél látható).

198410outform.html400350


A múlt héten Dzsudzsák Balázs szabadrúgása nyerte a versenyt (1:30-nál tekinthető meg).