Vágólapra másolva!
David Beckham úgy fogalmazott, hogy nehezére esne visszatérni a Los Angeles Galaxyhez, amennyiben átigazolása jelenlegi labdarúgócsapatához, az AC Milanhoz nem sikerülne. A SkySport24 hétfő esti értesülései szerint a középpályás maradhat Milánóban.

Az angol középpályás, aki kölcsönben szerepel az olasz sztárgárdában, már többször jelezte, hogy szívesebben maradna, de az amerikai klub ragaszkodik ahhoz, hogy a megbeszélt időpontban, március elején visszatérjen. A Galaxy álláspontját erősíti az is, hogy az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) vezetői által adott pénteki határidőig nem sikerült megállapodniuk a feleknek.

"Már elmondtam, hogy szeretnék itt maradni, és nehezemre esne a visszatérés. Majd meglátjuk, mi történik, nem rajtam múlik, a következő hetekben újabb tárgyalások következnek. Remélem, minden úgy történik, ahogy én szeretném" - mondta a vasárnap esti, 2-1-es Internazionale-győzelemmel végződött milánói derbi után Beckham.

Az AC Milan a pénteki határidő lejárta ellenére is reménykedik abban, hogy sikerül megszereznie a 33 éves játékost. Beckham kezdőként lépett pályára a vasárnap esti rangadón, majd a második félidőben lecserélték a kisebb lábsérüléssel bajlódó játékost. A spanyolok elleni barátságos meccsen kapott rúgást a lábára, majd az Interrel vívott rangadón ismét eltalálták, de a sérülés nem komoly.

Talán nem véletlen a milánói optimizmus, a SkySport24 hétfő esti értesülései szerint megállapodás született Beckham ügyvédei és csapata, a Los Angeles Galaxy között, így az angol válogatott futballista maradhat az AC Milanban, amely eredetileg március 9-ig szerezte meg őt kölcsönbe.

* * *

Újabb műtét vár Alessandro Nestára, az AC Milan világbajnok olasz labdarúgójára. A 32 éves védő július óta nem tudott pályára lépni hátproblémái miatt, sokáig úgy tűnt, a vasárnapi Internazionale elleni városi rangadón ismét bevethető lesz, de egy korábbi edzésen ismét megsérült és most újra kés alá kell feküdnie.

Nesta az elmúlt szezonban összesen 29 mérkőzésen lépett pályára. David Becham ugyanakkor várhatóan ott lehet a Werder Bremen elleni hétközi UEFA-kupa-meccsen, ám a brazil Kaká továbbra is csak a nézőtérről szoríthat társaiért.