Vágólapra másolva!
Brit sajtóértesülések szerint Frank Rijkaard lehet a hétfőn menesztett Luiz Felipe Scolari utóda a Chelsea labdarúgócsapatánál.

A legutóbb a Barcelonánál tevékenykedő holland edző már felvette a kapcsolatot a londoni klubbal. "Ő nagy rajongója az angol futballnak" - mondta sokat sejtetően Perry Overeem, Rijkaard ügynöke. "De hosszabb távban gondolkodik, nemcsak egy vagy másfél szezonban."

A brazil Scolari lehetséges utódaként Rijkaard mellett szóba került a holland Guus Hiddink, a francia Didier Deschamps és az olasz Gianfranco Zola neve is.

Hiddink kedden elmondta, hogy tárgyal a Chelsea vezetőivel az edzői poszt átvételéről. A holland szakember jelezte, hogy csak a szezon végéig irányítaná a Luis Felipe Scolaritól elköszönt együttest, s az orosz válogatott szakvezetői posztját megtartaná.

"Őszintén szólva ez egy bonyolult helyzet. Bármely másik klub érdeklődését határozottan elutasítottam volna, ám a Chelsea tulajdonosával, Roman Abramoviccsal nagyon jó kapcsolatban vagyok, és segíteni szeretnék a csapatnak" - mondta az oroszokat a tavalyi Európa-bajnokságon bronzéremig vezető szakember.

Hiddink nem felejtette el hangsúlyozni, hogy nem áll szándékában elhagyni az orosz csapatot, mellyel ki szeretne jutni a jövő évi világbajnokságra, s csupán néhány hónapról van szó, amíg mindkét együttes vezetését vállalná. A tréner szerint nem könnyű egyszerre egy válogatottal és egy klubbal is dolgozni, ám van már tapasztalata e téren, hiszen néhány éve az ausztrál válogatottat és a PSV Eindhovent párhuzamosan irányította.

Forrás: Getty Images

Hiddink azt is bevállalná, hogy párhuzamosan irányítja az orosz válogatottat és a Chelsea-t

A Chelsea február 25-én a Juventust fogadja a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, és a torinóiak számukra kedvezőtlen fordulatként értékelik a londoniak edzőváltását.

A Juventus trénere, Claudio Ranieri azt mondta, hogy már jóideje tanulmányozta a Scolari-csapat játékát, és ki is dolgozta azt a taktikát, amely szerinte sikerre vezetett volna Londonban, most azonban az egészet kezdheti elölről. "Meg tudtuk volna csinálni, de ez így már egy másik Chelsea lesz, és csupán két hetünk van rá, hogy feltérpékezzük" - sajnálkozott.

A Juventus kapusa, Gianluigi Buffon egyetért edzőjével. "Jobb lett volna, ha azután küldik el Scolarit, miután kiestek BL-ből" - mondta.