Vágólapra másolva!
A listavezető és címvédő Internazionale három góllal nyert a Lecce otthonában az olasz labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában, a második AC Milan viszont hazai pályán nem tudta legyőzni az utolsó helyen álló Regginát. Az Inter előnye így nyolc pontra nőtt a tabella élén. 

Nem tudott meglepetést okozni a bentmaradásért küzdő Lecce az éllovas milánóikak ellen, a vendégek már a 12. percben megszerezték a vezetést, Cambiasso egy lövőcsel után hozta helyzetbe Ibrahimovicot, aki 16 méterről helyezett a bal alsó sarokba.

A második félidőre két fejesgól esett, az elsőt Figo szerezte Santon bal oldali beadása után a 71. percben, az egykori aranylabdás portugálnak ez volt az első találata ebben a szezonban. Tíz percre rá Stankovic állította be a 0-3-as végeredményt, Maicón jobb oldali szabadrúgásából csúsztatott a léc alá.

A második helyen álló AC Milanra papíron még könnyebb feladat várt, hiszen hazai pályán fogadta a sereghajtó Regginát, mégsem tudta tartani a lépést városi riválisával. Meglepetésre a vendégek találtak be először, a 33. percben Corradi készítette le a labdát di Gennarónak, aki tizenegy méterről vette be a jobb alsó sarkot. A 67. perben a később sérülés miatt lecserélt Kaká tizenegyesből egyenlített, a győztes gólt azonban nem sikerült begyötörnie a Milannak, sőt, a 96. percben egy kontra végén Corradi kis híján az egy ponttól is megfosztotta a piros-feketéket.

Az Inter előnye immár nyolc pont a tabella élén.

Serie A, 23. forduló:
Lecce - Internazionale 0-3 (0-1)
gól:
Ibrahimovic (12.), Figo (71.), Stankovic (82.)

AC Milan - Reggina 1-1 (0-1)
gól: Kaká (67., 11-esből), illetve di Gennaro (33.)