Vágólapra másolva!
Az AS Roma idegenbeli legyőzése után a Chelsea ellen is pontot szerzett a CFR Cluj a Bajnokok Ligájában, a kolozsváriak hazai pályán játszottak gól nélküli döntetlent a londoni sztárcsapattal. A játéknap rangadóján az Internazionale hazai pályán nem tudta legyőzni a Werder Brement, a PSV viszont nem okozott gondot a Liverpoolnak, az angolok 3-1-re nyertek, az eindhoveniek szépítő gólját a csereként beállt Dzsudzsák Balázs készítette elő. A Sahtar Doneck a 87. percben még vezetett a Barcelona ellen, Lionel Messi azonban a hajrában megfordította a mérkőzést. Folytatódott az Anorthoszisz Famaguszta menetelése, a ciprusiak 3-1-re verték a vendég Panathinaikoszt.

Csoportkör, 2. forduló
CFR Cluj (román) - Chelsea (angol) 0-0
Kolozsvár, Dr. Constantin Radulescu-stadion, v: Meyer
Cluj: Stancioiu - Tony, Cadú, De Sousa, Pereira - Dubarbier, Dani, Muresan, Trica (Didi, 89.) - Cúlio, Y. Koné
Chelsea: P. Cech - Bosingwa, Alex, Terry, Bridge - Mikel, Ballack, Lampard, Malouda (Di Santo, 74.) - Drogba (Belletti, 58.), Kalou (Anelka, 46.)

A menetrend ismeretében kevesen gondolták volna, hogy két forduló után még veretlen lesz a CFR Cluj együttese a Bajnokok Ligájában. Márpedig ez a helyzet: a kolozsváriak az AS Roma idegenbeli legyőzésével az első kör legnagyobb meglepetését okozták, és a legutóbbi kiírásban döntőig jutó Chelsea sem tudott nyerni ellenük.

Igaz, Felipe Scolari, a Kékek edzője Ricardo Carvalho, Michael Essien és Deco mellett Joe Cole játékára sem számíthatott, a szintén sérüléssel bajlódó Salomon Kalou viszont vállalta a játékot, sok lehetősége azonban Drogbával egyetemben neki sem volt a gólszerzésre. A mérkőzésen mindkét csapat a biztonságot részesítette előnyben, a Chelsea valamivel többet birtokolta a labdát és többet is kísérletezett, a nagyobb helyzeteket azonban a hazaiak hagyták ki Trica és Pereira révén.

A londoniak fellépésére nemcsak a szurkolók, hanem a hatóságok is nagyon készültek, összesen hétszáz rendőr ügyelt a rendre Kolozsváron, ahová 1200 angol szurkoló kísérte el csapatát.

Girondins Bordeaux (francia) - AS Roma (olasz) 1-3 (1-0)
Bordeaux, v: Undiano Mallenco (spanyol)
Bordeaux: Valverde - Chalmé, Henrique, S. Diawara, Jurietti - Fernando, A. Diarra - Obertan (Planus, 40.), Gourcuff, Jussié (Wendel, 37.), - Samah
Roma: Doni - Cicinho, Mexes, Panucci, Riise - De Rossi - Taddei, Perrotta, Aquilani (Okaka Chuka, 63.), Ménez (Baptista, 51.) - Vucinic (Brighi, 84.)
gól: Gourcuff (18.), illetve Vucinic (64.), Baptista (71., 83.)
kiállítva: Henrique (36, Bordeux)

Mivel mindkét együttes vereséggel kezdte a csoportkört, kiélezett csatára volt kilátás a Bordeaux-Roma meccsen, hiszen két pont nélkül zárt meccs könnyen behozhatatlan hátrányt jelenthet. Ráadásul eddig a két csapat bajnoki eredményei sem túl biztatóak, a Bordeux a 7., a Roma pedig csak a 10. helyen áll hazája bajnokságában.

A hazaiak szereztek vezetést, Gourcuff a tizenhatos bal sarkáról vette be Doni kapuját, a rómaiak azonban még az első félidőben emberelőnybe kerültek, amit a szünet után sikerült is érvényesítenük. Vucinic egy szöglet utáni fejesgóllal egyenlített, Baptista pedig két találatával eldöntötte a meccset. A cserecsatár előbb egy 20 méteres szabadrúgásból lőtte ki a bal felsőt, majd Taddei beadásából, becsúszva küldte a labdát a hálóba.

A csoport állása:
1. Chelsea 4 pont (4-0)
2. CFR Cluj 4 (2-1)
3. AS Roma 3
4. Bordeaux 0