Vágólapra másolva!
A topligákban továbbra is a felkészülési időszak zajlik, de már egyre több európai bajnokságban megkezdődött a küzdelem, és ehhez jön még az UEFA-Intertotó-kupa, illetve a BL selejtezője. E heti álomcsapatunk érdekessége, hogy a védelem két oldalán egyaránt svéd futballista szerepel, és három topligás labdarúgó is bekerült - az Intertotó-kupában nyújtott teljesítménye nyomán.

Kapus:
Nicolas Douchez (francia, Stade Rennes): A gall egyesület ugyan 1-0-ra kikapott az ukrán Tavrija Szimferopol otthonában az Intertotó-kupában, de az első meccsen szerzett előny elég volt a büntetőpárbajhoz, ahol aztán Douchez kapus alaposan kitett magáért. Nem csak hogy két tizenegyest kivédett, de egyet maga is értékesített.

Hátvédek:
Fredrik Stoor (svéd, Rosenborg BK): A skandináv jobbhátvéd a lehető legszebben búcsúzott klubjától. A Rosenborg eladta őt az angol Fulham FC-nek, de Stoor utolsó mérkőzésén nagyon fontos gólt ért el a NAC Breda elleni Intertotó-kupa-találkozón - és a trondheimiek ennek a találatnak is köszönhetően továbbjutottak.

Henri Myntti (finn, Tampere United):

A tamperei egyesület a montenegrói Buducsnoszt Podgorica ellen játszott a Bajnokok Ligája selejtezőjében, és az idegenbeli visszavágón sikerült megőriznie az első meccsen szerzett előnyét. Ehhez persze nagyon kellett a középhátvéd Myntti fejesgólja is, na meg, az hogy a bekk az alapfeladatát is hiba nélkül lássa el.

Graham Gartland (ír, Drogheda United): A klub története során először szerepel a Bajnokok Ligájában, és a selejtező első körét sikerrel is vette, miután a hazai 2-1-es győzelem után idegenben is legyőzte az észt FC Levadia Tallinnt. A nagyon fontos találatot a csapat középhátvédje, Gartland érte el egy szögletet követően.

Max von Schlebrügge (svéd, Bröndby IF): A dán pontvadászatban az előző idényben alaposan leszerepeltek a sárga-kékek, de a mostani idényben jól megy nekik. A második fordulóban az Aalborg BK ellen nyert a csapat 2-1-re, és mindkét találatot a ballábas hátvéd, a svéd Von Schlebrügge szerezte.

Középpályások:
Bronislav Cervenka (cseh, Inter Baki): Az azeri gárdának sikerült, ami két évvel korábban a Debrecennek nem: kiverte a BL-ből a macedón Rabotnicski Kometalt. Az otthoni, gól nélküli döntetlent után az Inter idegenben ért el 1-1-es eredményt, köszönhetően a cseh középpályás, Cervenka találatának.

Daniel Beichler (osztrák, Sturm Graz): A grazi egyesületnek remek hete volt, hiszen előbb a bajnokságban 3-0-ra legyőzte az SV Mattersburgot, majd az Intertotó-kupában is kiharcolta a továbbjutást a Honvéd otthonában. Beichler mindkét diadalban kulcsszerepet vállalt, hiszen a bajnokin két gólt ért el, és a Bozsik-stadionban is betalált egyszer.

Juan Carlos Valerón (spanyol, RC Deportivo): A galíciai együttesnél közel két évet vártak arra, hogy a klasszis irányító felépüljön súlyos sérüléséből, de a jelek szerint Valerón kezdi visszanyerni korábbi formáját. A középpályás régi önmagát idézve futballozott a Bnei Yehuda elleni Intertotó-mérkőzésen, és ő érte el a meccs egyetlen találatát is.

Luka Zinko (szlovén, NK Domzale): A szlovén bajnokcsapatnak nem volt nehéz dolga a BL selejtezőjében, hiszen a luxemburgi F91 Dudelange volt az ellenfele, és hazai pályán simán le is győzte ellenfelét 2-0-ra. Igaz, sokáig gól nélkül állt a találkozó, de a szünet után a csapat válogatott középpályása, Zinko kétszer is megvillant, és ez elég volt a győzelemhez, illetve a továbbjutáshoz.

Csatárok:
Vits Rimkus (lett, FK Ventspils): A walesi Llanelli AFC az első találkozón egygólos előnyt szerzett a lett bajnokcsapat ellen, de a Ventspils a visszavágón nem kegyelmezett, és négyet vágott ellenfelének. Ebből kettőt a hazaiak válogatott csatára, Rimkus vállalt, aki ráadásul még egy gólpasszt is adott.

Ciprian Marica (román, VfB Stuttgart): A svábok a vártnál jobban megizzadtak az Intertotó-kupában az orosz Szaturn Ramenszkoje ellen. Az első meccsen összeszedett egygólos előnyt csak a 83. percben sikerült ledolgozniuk, a hosszabbításban azonban még két gólt szereztek - mindkettőt a román csatár, Marica révén.

www.infosport-focivilag.hu