Vágólapra másolva!
Sisa Tibor szövetségi edző örül, hogy az olasz csapat lesz a magyar válogatott ellenfele a csehországi U19-es labdarúgó Európa-bajnokság szerdai elődöntőjében. A szakvezető értékelése szerint együttesének jobban kedvez az olaszok játékstílusa, mint a cseheké, akik a másik ágon a németekkel találkoznak.

"Míg a roppant erős csehek a német válogatottéhoz hasonló, főleg a fizikális képességekre épülő futballt mutattak be, addig az olaszok inkább latinos stílusban játszanak" - mondta a szakvezető a magyar szövetség (MLSZ) honlapján. "Persze, ezzel együtt tudjuk, hogy Európa egyik legerősebb gárdájával mérjük majd össze tudásunkat, amely úgy nyerte meg csoportját, hogy éppen a hazaiakat győzte le. Az olaszok ellen mindenkinek a legjobb formáját kell hoznia ahhoz, hogy elérjük célunkat, a döntőbe jutást. Ha minden úgy alakul, ahogyan szeretnénk, a fináléban visszavághatunk a németeknek. Akárcsak eddig, Plzenben is nagy jelentősége lesz majd a magyar szurkolók buzdításának, hiszen egy ilyen meccsen minden támogatásra szükség van".

A plzeni stadionban elkülönített, kijelölt szektorok és az MLSZ munkatársai várják a magyar szurkolókat különféle ajándéktárgyakkal, amelyek erre az alkalomra készülnek. A szurkolók a szövetség által biztosított belépőjegyekkel ingyen nézhetik meg a mérkőzést.

A magyar csapatból vasárnap este többen jeleztek kisebb sérülést, de valamennyi kerettag részt vett a hétfő délelőtti, 45 perces foglalkozáson, amely kimondottan laza, átmozgató edzés volt. Az ebédet és a pihenőt követően délután a játékosok Prága belvárosában sétálnak kikapcsolódásként.

A szerdán 17.30-kor, Plzenben sorra kerülő összecsapáson egyetlen hiányzója lesz a magyaroknak Simon András személyében, aki sárga lapjai miatt nem léphet pályára.