Vágólapra másolva!
1-1-es döntetlent ért el Kazahsztánban a Debrecen labdarúgócsapata az UEFA-kupa-selejtező 1. fordulójában. Ugyancsak 1-1-re végzett a Győr is, amely viszont hazai pályán nem tudta legyőzni a grúz FC Zestafonit. A visszavágókra egy hét múlva kerül sor a hajdúsági városban.

Eredmény, UEFA-kupa, selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés
Sahtyor Karagandi (kazah) - DVSC-TEVA 1-1 (0-0)
Karaganda, 6000 néző
v.: Hüseyin Göcek (török)
Sahtyor Karagandi: Lorija - Djordevic, Rusznyak, Kiszlicin, Nozadze (Glusko, 69.) - Asirbekov (Kenetajen, 84.), Samcsenko (Szujumagambetov, 53.), Kornyijenko, Pacanda - Lovcev, Peric.
DVSC-TEVA: Csernyánszki - Bernáth, Komlósi, Szűcs, Takács - Dombi (Huszák, 46.), Kiss, Leandro, Czvitkovics - Varga Z. (Kerekes, 57.) - Rudolf (Demjén, 84.).
gól: Peric (63.), illetve Rudolf (61.)

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt, a 15. percben Nozadze lepte meg majdnem Csernyánszkit, a labda ugyan átcsúszott a magyar kapus alatt, aki azonban a gólvonalnál elcsípte.

A 24. percben egy szögletet követően Varga került helyzetbe, Lorija bravúrral hárított.

A második játékrészt Takács nagy helyzete vezette be, majd a 61. percben a vezetést is megszerezte a Loki: Czvitkovics passzát Rudolf lőtte a bal sarokba (0-1)

Sokáig nem örülhetett a gólnak a debreceni együttes, két perc múlva Asirbekov beadását Peric fejelte a jobb alsó sarokba (1-1)

Az eredmény már nem változott, idegenben lőtt góljának köszönhetően a Debrecen esélyesként várhatja az egy hét múlva esedékes visszavágót.

UEFA Kupa: a Debrecen kazah, a Győr grúz ellenféllel kezd http://www.origo.hu/sport/focivilag/bajnokokligaja/20080701-blsorsolas-a-fenerbahce-az-mtk-ellenfele.html?pIdx=1