Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo egyetért Joseph Blatterrel, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökével a tekintetben, hogy egyes élklubok játékos igazolási, szerződtetési gyakorlata egyfajta "modern rabszolgatartás". Ronaldo azért elégedetlen, mert élő szerződése ellenére a Manchester Unitednek esze ágában sincs elengedni őt a Real Madridhoz.

Blatter azt a gyakorlatot ostorozta csütörtökön, mely szerint klubok hosszú távú szerződéseket kötnek sztárjaikkal, így azok idő előtti távozása révén hatalmas lelépti díjakhoz jutnak, ráadásul esetenként a játékosoknak kell kivásárolniuk magukat.

A FIFA-elnök egyúttal állást foglalt azzal kapcsolatban is, hogy a Manchester Unitednek el kellene engednie Ronaldót a Real Madridhoz, ha egyszer menni akar.

A portugál csatár a júniusi Európa-bajnokság óta többször is kinyilvánította, hogy álmai klubjához szeretne igazolni Spanyolországba, csakhogy az angol bajnok élő szerződésére hivatkozva hallani sem akar a távozásáról.

A Real Madrid állítólag 85 millió eurót is hajlandó lenne megadni a 23 éves támadóért, aki a legutóbbi idényben összesen 42 gólt lőtt az MU színeiben. A spanyol fővárosi sztárklub öt szezonra szóló szerződést kínálna, több mint nettó kilenc millió eurós éves fizetéssel. Ronaldót 2012-ig köti szerződés a Manchester Unitedhez.


"Amit a FIFA elnöke mond, az igaz. Rabszolga vagyok" - nyilatkozott röviden a Sky Newsnak Ronaldo. "Egyelőre várok, s majd meglátom, mi történik. De nem tudom, hol kezdem a következő szezont"

A The Sun szerint sokan szeretnének ilyen rabszolgák lenni: a portugál csillag jelenleg heti 120 ezer fontot keres, négymillió fontot érő kastélyban él, új Bugatti Veyron típusú szuperautója 835 ezer fontba került, s most egyezett meg a Nike-val új, 23 millió fontos szerződéséről...