Vágólapra másolva!
Továbbra sem tudni, hol folytatja a pályafutását Frank Lampard, a Chelsea 30 éves középpályása. A játékosnak hiába ígérnek az eddigieknél is kedvezőbb feltételeket Londonban, ő annyira szeretne az Interben futballozni, hogy kész akár ki is vásárolni magát a Chelsea-ből. Érthető, hogy a klubtulajdonos Roman Abramovicsnak is elfogyott a türelme a Stamford Bridge kedvencével szemben.

A Manchester United-Cristiano Ronaldo-Real Madrid háromszög mintájára a londoni Kékek is előálltak a maguk átigazolási szappanoperájával, Frank Lampraddal kapcsolatban ugyanis a Madridba vágyódó portugálhoz hasonlóan szinte minden nap megjelenik valamilyen új fejlemény az angol vagy az olasz sajtóban.

A France Football című szaklap korábban kész tényként közölte, hogy az olasz bajnok Internazionale 9 millió eurót fizetett a Chelsea-nek a középpályásért, a hét elején azonban a londoniak bejelentették, eszük ágában sincs megválni Lampardtól, akit egyébként még egyéves szerződés köt a Stamford Bridge-hez. Döntésüket úgy kommentálták, hogy tulajdonképpen nem is érkezett hivatalos ajánlat a játékosért, és Luiz Felipe Scolarival egyeztetve most már ő is azt szeretné, ha még jó sokáig a Chelsea futballistája maradhatna. Minderről csupán Lampard nem tudott, a hírek szerint igencsak hevesen reagált a szájába adott mondatokra, és felháborodásában Peter Kenyon klubizgatóval és Scolarival is összekülönbözött.

Lampard immár hajthatatlan, és mindenképpen szeretne az érte immár tízmillió eurót kínáló Internazionaléhoz igazolni, annak ellenére, hogy a Chelsea az utóbbi hetekben egyre kedvezőbb ajánlatokkal próbálta rávenni a hosszabbításra. A legutóbbi szerződéstervezet szerint Lampard négy évig heti 140 ezer fontot keresne, amivel a Premier League legjobban fizetett játékosának számítana. A középpályás azonban ezt sem írta lá, inkább kivásárolná magát a klubjából, ami nem lenne olcsó mulatság, hiszen egyévnyi keresetét kéne megtérítenie a Chelsea-nek.

Roman Abramovics mindesetre megunta korábbi kedvencének vonakodását, a Daily Star beszámolója szerint az orosz milliárdos nem érti, mi baja van a futballistának, és a továbbiakban nem hajlandó foglalkozni az üggyel. "Torkig van Lamparddal" - idézte a Kékek egyik meg nem nevezett bennfentesét az angol lap.