Vágólapra másolva!
Pölöskei Gábort nevezték ki a Magyar Kupában idén döntős Budapest Honvéd labdarúgócsapatának új vezetőedzőjévé. A tréner két évre szóló szerződést írt alá a kispesti csapattal, amelynél munkáját Csábi József és Farkas Tibor, illetve a kapusedző Brockhauser István segítik majd.

A korábbi válogatott futballista hétfőn kezdi meg új együttesével a felkészülést, jövő hét végén már Kazahsztánban játszik Intertotó-kupa-mérkőzést a Honvéd.

"Szakmailag óriási kihívást jelent számomra ez a feladat. Sajnos, a helyzet nem a legideálisabb jelenleg, hiszen egy szűkített keretből kellene négy nap alatt ütőképes együttest kovácsolni. Csodákat senki sem várhat. Ugyanakkor büszke vagyok a Honvédra, hogy vállalta az Intertotó-szereplést, amelyet korábban mindenki lemondott" - mondta a 47 éves Pölöskei sajtótájékoztatón. Arra a kérdésre, mikorra kellene kialakulnia a végleges keretnek csak annyit mondott, hogy "már most is késő lenne".


"Augusztus 31-ig tart az átigazolási időszak, így még sok mozgás lesz a csapatnál. Mindenesetre nehéz helyzetben vagyunk, hiszen a magyar piacon nagyon behatároltak a lehetőségek. Marad az idegenlégiós piac, illetve a fiatal tehetségeink csapatba építése." - tette hozzá Pölöskei, aki eddig Garami József segítője volt az MTK-nál, ahol a 2000-2001-es szezonban vezetőedzőként tevékenykedett.

A legutóbbi szezonban május 20-ig Supka Attila irányította a Honvédot, amelytől a gyenge bajnoki szereplés miatt még az MK-döntő előtt távozott. Őt Vass László váltotta, majd ideiglenesen Borgulya István ült le a kispadra.

Supka Attila: ZTE

Supka Attila lett a ZTE FC labdarúgócsapatának vezetőedzője. A trénerrel kétéves megállapodást kötöttek - írta honlapján a zalaegerszegi klub.

Supka a Debrecennel bajnokságot és Magyar Kupát, a Bp. Honvéddal pedig MK-t nyert. Legutóbbi klubjánál a gyenge bajnoki szereplés nyomán május 20-án benyújtotta lemondását, amelyet a kispesti vezetőség elfogadott.