Vágólapra másolva!
Tavaly októberben hagyta el a Plymouth csapatát Buzsáky Ákos, aki akkor a szintén másodosztályú Queens Park Rangers ajánlatát fogadta el. Mint utólag kiderült, jól döntött, a válogatott középpályás ugyanis nemcsak 24 bajnokin szerzett tíz találatára lehet büszke, hanem arra is, hogy a Blackpool elleni találatát a szurkolók az év góljának választották, Buzsáky pedig a szezon igazolása címet nyerte el.

Október végén Buzsáky Ákos elhagyta az angol másodosztályban szereplő Plymouth Argyle csapatát, és a szintén a Championshipben érdekelt Queens Park Rangers játékosa lett. A magyar válogatott középpályás kölcsönbe került a nyugat-londoni klubhoz, s az első 13 mérkőzésén szerzett hat gól elég is volt ahhoz, hogy januárban két és fél éves kontraktust kössön vele a klub.

Buzsáky összesen 24 bajnokin és egy FA-kupa-mérkőzésen jutott szóhoz, a Championshipben 10 góllal zárt, s olyannyira meghódította a QPR-híveket, hogy a szurkolók őt választották a szezon igazolásának. (A játékosra néhányan voksoltak az év játékosa választáson is, amelyet Martin Rowlands nyert meg.)

Ami még nagy elismerés, Buzsáky Blackpool elleni találatát választották az év góljának - nem véletlenül. (Érdekesség, összesen tíz gólra érkezett voks, a magyar játékos még három másik találattal is feliratkozott a ranglistára.)


Nézze meg Buzsáky Ákos díjnyerte gólját!

A magyar játékos a szezon végén bokasérüléssel bajlódott, s miután a szalagok állapota két hónap elteltével sem javult, június 4-én műtéten esett át.

Buzsáky elmondta, legalább 3 hónap kihagyás vár rá. Egyelőre még gipszcsizmát visel, majd 4 hétig speciális műanyagcipőt és bokarögzítőt kell hordania - ezalatt csupán konditermes edzéseken vehet részt, speciális feladatokkal.

Ha a terveknek megfelelően gyógyul a bokája, július közepén megkezdheti a 6 hetes rehabilitációt, amikor már speciális kímélő gyakorlatokat is végezhet.

A középpályás úgy véli, várhatóan a szeptemberi vb-selejtezőkre már harcképes lesz, addigra térhet vissza megfelelő állapotban a pályára.