Vágólapra másolva!
A két magyar induló, a Debrecen és a Győr is kiemeltként várhatja a labdarúgó UEFA-kupa első selejtezőkörének július 1-jei, nyoni sorsolását. A magyar szövetség (MLSZ) hivatalos honlapja szerint San Marinó-i, liechtensteini, grúz, fehérorosz, kazah, azeri vagy örmény csapat várhat a győriekre és a debreceniekre.

A legnagyobb koefficiens ponttal a Zestafoni és Tbiliszi rendelkezik, tehát papíron ez a két grúz gárda számít a legerősebbnek, míg a csoport aljára a Juvenes Doganát rangsorolták.

Idehaza két gárdát ismerhetünk igazán. A lichtensteini FC Vaduz ugyanis 2006-ban 4-0-s, szégyenteljes vereséget mért Budapesten az Újpestre, és ki is verte a lilákat, akik idegenben picit szépítettek a kisikláson 1-0-s sikerükkel.

A fehérorosz Ripo pedig a Ferencvárossal bánt el 2005 nyarán. Akkor az MTZ 2-0-ra nyert Budapesten, a visszavágón hiába győzött az FTC 2-1-re, a Ripo jutott tovább.

A lehetséges ellenfelek az első kvalifikációs körben: FC Zestaponi (grúz), FC Tbiliszi (grúz), MTZ-Ripo Minszk (fehérorosz), FC Gomel (fehérorosz), Khazar Lenkoran (azeri), Olimpik Baku (azeri), Ararat Yerevan (örmény), FC Banants (örmény), Tobol Kustanai (kazah), Sahtar Karaganda (kazah), FC Vaduz (liechtensteini), Juvenes Dogana (San Marinó-i).

A párharcok első felvonását július 16-án vagy 17-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik.