Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, gyorsan megtette hatását a magyar labdarúgó-válogatott legutóbbi két barátságos mérkőzésen elért, sokak szerint kiváló eredménye (Erwin Koeman debütáló meccsén az Eb-résztvevő görögök ellen 3-2-re nyertek a mieink, majd a szintén az osztrák-svájci kontinensbajnokságra készülő horvátokkal 1-1-eztek Hajnal Tamásék), Angliában ugyanis sorban állnak a klubok légiósainkért. Gera Zoltán elé a WBA "utolsó ajánlatot" tett, de közben egy bajnokságra való gárda érdeklődik iránta, Halmosi Pétert az Ipswich Town vinné, Fülöp Mártont a Stoke City (és a PSV) kerülgeti, Ferenczi Istvánt a Nottingham Forest szeretné szerződtetni, s végül, de egyáltalán nem utolsósorban: a belga Anderlechtet erősítő Juhász Roland iránt három Premiership-csapat is érdeklődik.

Minapi írásunkban (Gera és Hajnal villogott, a Serie B magyarokat temetett) éppen azt ecseteltük, hogy immáron nem a ciprusi a "legmagyarabb" futball-liga, hiszen az angol másodosztályú Championship nemrég zárult idényében 11 honfitársunk fordult meg.

Ráadásul azok teljesítményére, akik itt szerepeltek, egyáltalán nem lehetett panasz, sőt többjüket a második vonal legjobbjai között tartják számon (elsősorban Gera Zoltánnak, Halmosi Péternek és Buzsáky Ákosnak remek a renoméja), így nem meglepő, hogy az aláírásukért versengenek a szigetországban.

A West Bromwich Albion ugye megnyerte a Championshipet, így jövőre a világ legerősebb bajnokságának tartott Premier League-ben fog szerepelni, ám egyáltalán nem biztos, hogy Gera Zoltánnal a soraiban. A 29 esztendős középpályásnak lejárt a szerződése, és bizony szívesen eljátszik a gondolattal, hogy milyen lenne más mezben a pályára kifutni az Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United szupernégyes által uralt ligában.

Arról - sajnos - nem lehetett hallani, hogy a fenti kvartett valamelyike érdeklődött volna Gera iránt, ám volt már rengeteg kérője az exferencvárosi játékmesternek, az angol és a magyar sajtó szerint a skót Celtic és a portugál Benficán kívül - hogy csak egy pár angol együttest említsünk - az Everton, a Bolton, a Wigan, a Middlesbrough és a Portsmouth is szívesen látta volna a soraiban.

Gerzson átigazolása ügyében a legfrissebb hír, hogy a birminghami PL-újonc - természetesen - szeretné megtartani egyik legjobbját, s ezért még egy utolsó szerződésajánlatot tett elé - az eddigieket ugyanis nem fogadta el a mágikus magyarnak tartott és becézett középpályás.

A skysports.com írása szerint Jeremy Peace klubelnök bevallotta, egy minden eddiginél jobb kontraktussal próbálják a WBA-nál marasztalni a magyar légióst.

"Hosszas egyeztetések után tavaly októberben egy igen vonzó és teljeskörű ajánlatot tettünk Zoltán elé, amelyet akkor nem írt alá. A papír az egész szezon során az asztalomon volt, s tekintettel arra, hogy a játékosnak jelentős szerepe volt a feljutás kivívásában, tovább javítottunk a feltételeken. Gera képviselőjétől tudjuk, hogy más klubok is keresték, ám mi a tőlünk adható legjobb ajánlatot tettük elé, s várunk a döntésére" - jelentette ki Peace.

Forrás: Getty Images

A WBA játékosai így ünnepelték a bajnoki címet

Tony Mowbray, a West Brom vezetőedzője szerint nem lehet egy játékosának sokkal magasabb a fizetése a többinél. "Nagy hívője vagyok a csapaton belüli egyensúlynak, amelyet nem törhetünk meg azzal, hogy bármely kerettag jóval többet keres a másiknál - s ez nem csak Zoltánra vonatkozik. Igazságosnak kell lennünk mindegyik játékossal, és nem tagadom, számomra a csapat a legfontosabb. Persze tudattuk Gerával, mennyire szeretnénk, ha nálunk maradna, mindez a szerződésajánlatunkon is látszik. Ha viszont úgy dönt, hogy máshol folytatja, akkor mást nem tudunk tenni, minthogy sok sikert kívánjunk neki."