Vágólapra másolva!
Hivatalosan is bejelentették, hogy José Mourinho lett az olasz bajnok Internazionale labdarúgócsapatának új vezetőedzője.

A 45 éves portugál szakember a múlt csütörtökön menesztett Roberto Mancinit váltja a kispadon. A tréner három évre írt alá a kék-feketékhez, pontos adatokat nem hoztak nyilvánosságra az ügy anyagi hátteréről, ám olasz sajtóértesülések szerint a világ legjobban fizetett vezetőedzője lesz évi kilenc millió euróval.

Mourinho 2004-ben még az FC Porto élén robbant be az európai futballelitbe, miután Bajnokok Ligáját nyert az együttessel, majd 2004 nyarától tavaly októberig a Chelsea-t irányította, amellyel két angol bajnoki címet gyűjtött be. Távozás óta számos élcsapattal összehozták már, legutóbb az is felmerült, hogy visszatér a londoni Kékekhez az elveszített BL-döntő után elküldött Avram Grant helyére.

A milánóiaknál nem kis elvárásoknak kell megfelelnie, hiszen Mancini irányítása alatt 2004 óta 3 bajnoki címet, illetve 2-2 hazai kupagyőzelmet és szuperkupát gyűjtött be az Inter. Az olasz sikeredzőnek Massimo Moratti klubelnök indoklása szerint a bajnoki címvédés ellenére azért kellett mennie, mert márciusban a BL-ből való kiesés után nagy feszültséget keltett az öltözőben azzal, hogy bejelentette távozási szándékát. Ezt később ugyan visszavonta, Moratti szerint azonban "nyugtalanságot, bizonytalanságot keltett a játékosokban", némelyikükkel ráadásul már korábban megromlott a viszonya.

Mourinho érkezésével könnyen elképzelhető, hogy néhány szupersztár is átteszi székhelyét Milánóba, hiszen korábban a portugál azt hangoztatta, csak akkor ül le a kispadra, ha korábbi játékosai közül Frank Lampardot, Michael Essient, Decót és Samuel Eto'ót leigazolják.