Vágólapra másolva!
Sir Alex Ferguson, a friss Bajnokok Ligája-győztes Manchester United labdarúgócsapatának szakvezetője pályaedzőjét, a portugál Carlos Quierozt látná szívesen utódjaként. A skót tréner - aki egy vasárnap megjelent nyilatkozatában arról is beszélt, hogy három éven belül valószínűleg visszavonul - ugyan nem jelentette ezt ki, ugyanakkor utalt rá, dicsérve kollégáját.

"Tisztelik. Hogy mi lesz majdani távozásom után, nem rám tartozik, az azonban biztos, hogy Carlos még jó ideig itt marad. Amíg én itt vagyok, addig legalábbis biztosan" - fogalmazott Ferguson.

A vezetőedző szerint Quieroznak komoly szerepe volt abban, hogy maradásra bírta Cristiano Ronaldót azt követően, hogy a 2006-os világbajnokságon összekülönbözött Wayne Rooneyval, ráadásul sokat segít a jelenlegi helyzetben is, amikor a Real Madrid megpróbálja megszerezni a portugál támadóklasszist. Ferguson úgy véli, Quieroz saját tapasztalatai alapján jól ismeri a királyi egyletet, így hasznos tanácsokkal szolgál a madridi gondolkodásmódot illetően. Mindezeken felül neki köszönhető a Manchester United jó fizikai felkészítése.

Saját jövőjével kapcsolatban Ferguson azt mondta: még nem tudja, mikor vonul vissza, de várhatóan három éven belül eljön ez a pillanat.

"Még legfeljebb három évig maradok" - idézte a 66 éves trénert a Mail on Sunday című lap. "Úgy gondolom, a feleségem is megérdemli, hogy most már több időt töltsek vele, ahogy öregszem, egyre jobban furdal a lelkiismeret emiatt. Cathy volt az, aki legutóbb, 2002-ben lebeszélt visszavonulási terveimről, most azonban már biztosan nem tenné ugyanezt."