Vágólapra másolva!
A Debrecen nyerte a labdarúgó Ligakupa tavaszi kiírását, miután - az idegenbeli 2-0-s vereséget követően - hazai pályán könnyedén, 6-0-ra legyőzte a Győr együttesét.

Ligakupa, döntő, visszavágó:
DVSC-TEVA - Győri ETO 6-0 (3-0)
Debrecen, 4000 néző
v.: Kassai
DVSC: Csernyánszki - Bernáth, Bíró P., Szűcs I., Takács Z. - Szakály P., Demjén, Huszák (Spitzmüller, 84.), Czvitkovics (Dombi, 70.) - Kouemaha, Rudolf (Bogdanovic, 57.).
Győr: Varga Z. - Kovács Z., Bank, Supic, Varga R. (Kiss M., 46.) - Dudás (Copa, 71.), Traoré (Sánta, 46.), Jäkl, Varga L. - Pákolicz, Csermelyi.
gól: Kouemaha (9., 44.), Huszák (33.), Bogdanovic (78., 84.), Szűcs I. (81.)
sárga lap: Traoré (20.), Supic (32.), Szűcs I. (56.), Jäkl (64.)

A Debrecen a Sopron kizárása miatt szabadnapos a hétvégén, így a hajdúságiak kezdőcsapatában több alapember is helyet kapott, és a hazaiak korán elkezdték a hátrány ledolgozását, mivel a 9. percben Bernáth jobboldali beadása után Kouemaha talált a bal sarokba.

A Győr nem zuhant össze, és igyekezett támadni, a vendégek egy büntetőt is számon kértek Kassai játévezetőn, Szakály ugyanis kézzel ért a labdához a saját 16-osán belül. A 33. percben összejött a meccsnull, Takács szabadrúgása a sorfalról levágódott, de így lett jó Huszáknak, aki szinte állóhelyből, jobbal, 19 méterről a jobb felsőbe csavart, látványos gól volt. Sőt, a félidő végén már a Loki állt jobban összesítésben, Czvitkovics passza után Kouemaha jobbal átvette a labdát, majd ballal, egy védő szorításában a jobb alsóba helyezett.

A szünet után eleinte nagy elánnal támadott a Győr, de Pákolicz révén csak egy kapufára futotta. A hajrában a hazaiak csereemberei tették fölényessé a Debrecen sikerét, Dombi harcolt ki egy tizenegyest, amit Bogdanovic elsőre ugyan Varga kapusba lőtt, de a kipattanót bevágta. Dombi a tizenegyes után két gólpasszt is kiosztott, előbb szabadrúgása után Szűcs bólintott a Győr kapujába, majd Bogdanovic alakította ki a 6-0-s végeredményt a szélső újabb pazar átadása után.

Forrás: MTI

Ilyen a kapussors: Varga Zoltánt hat alkalommal mattolták a debreceniek

A párharcot ezzel a Debrecen nyerte 6-2-re. A Debrecen a Ligakupa őszi kiírását megnyerő Fehérvár FC-vel találkozik majd a végső fináléban, amelynek győztese indulhat az Intertotó-kupában.