Vágólapra másolva!
Csütörtökön rendezik a labdarúgó UEFA-kupa elődöntőinek visszavágóit: a Glasgow Rangers a Fiorentina, a Bayern München pedig a Zenit otthonába látogat.

A Bayern Münchennek a múlt heti csalódást keltő hazai döntetlent követően Szentpéterváron kell kivívnia a továbbjutást az UEFA-kupa csütörtök esti elődöntőjében, ugyanakkor jelentősen növeli esélyeit, hogy ezúttal pályára léphet olasz gólzsákja, Luca Toni.

Egy hete - Lúcio öngóljával - a Zenit 1-1-es döntetlent ért el Münchenben, így igen kedvező helyzetből várja a visszavágót. Csakhogy most várhatóan sokkal nehezebb dolga lesz, hiszen Toni nélkül merő erőlködés volt a bajorok támadójátéka, ugyanakkor vele a fedélzeten életveszélyesek, hiszen a világbajnok klasszis ebben az idényben tarthatatlan.

Az első találkozót eltiltás miatt kihagyó Toni ebben a sorozatban 10-szer volt eredményes, míg a Bundesliga góllövőlistáját 21 találattal vezeti, ami jól jelzi, milyen fontos eleme a Bayernnek.

Ottmar Hitzfeld a hétvégi bajnoki meccsen több klasszisát pihentette, egyértelműen az oroszországi visszavágót szem előtt tartva. A Bayern ennek ellenére simán nyert a VfB Stuttgart ellen, ezzel gyakorlatilag bajnoknak tekintheti magát, ám a csapat nem ünnepelte meg a fontos győzelmet, mert ahogy Mark van Bommel középpályás mondta, kizárólag a Zenitre koncentrálnak, ez lesz számukra az idény eddigi legfontosabb meccse, a Bundesliga és a bajnoki cím jelenleg csak másodlagos.

A másik párharcban a Fiorentina "van előnyben", miután az első felvonás alkalmával gól nélküli döntetlent ért el a Glasgow Rangers vendégeként. Meglepetés lenne, ha az olasz gárda innen nem tudná kiharcolni a továbbjutást.

Az esetleges Bayern-Fiorentina döntőnek külön pikantériája lenne, hogy Toni éppen Firenzéből került Münchenbe.

UEFA-kupa, elődöntő, visszavágók:
csütörtök:
Zenit (orosz) - Bayern München (német) 18.30 (az első mérkőzésen: 1-1)
Fiorentina (olasz) - Glasgow Rangers (skót) 20.45 (0-0)

A döntőt május 14-én rendezik Manchesterben.