Vágólapra másolva!
A Ferencváros hazai pályán 2-1-re kikapott a Kecskeméttől a labdarúgó NB II. 25. fordulójában. A lefújást követően nyolc-tíz hazai szurkoló befutott a pályára, később a stadionon kívül a drukkerek megdobálták a rendőröket és a Könyves Kálmán körút forgalmát. A rendőri intézkedések során személyi sérülés nem történt. Tekintsék meg két videoriportunkat - az elsőn az edzők nyilatkoznak, a második a szurkolói rendbontásról készült.

A fővárosi csapat ezzel 11 pontos hátrányba került aktuális legyőzőjével szemben. A Keleti csoportban a Kecskemét az éllovas, majd következik a Szolnok, s harmadik az FTC.

A csütörtöki mérkőzésen az első félidőben nem esett gól, majd a 47. percben Montvai szerzett vezetést a Kecskemétnek. Hat perccel később ugyan Ndjodo egyenlített, Montvai azonban a 73. percben ismét eredményes volt.

A lefújás után mindkét szakvezető egyetértett abban, hogy a szurkolók egy jó mérkőzést láthattak.

Edzői nyilatkozatok:


Bobby Davison, a Ferencváros vezetőedzője: "Gratulálok a Kecskemétnek. Úgy gondolom, remek meccset láthattak a szurkolók, egyedül az eredmény lehet az, ami nagyon bánthatja drukkereinket. Kidolgoztuk a helyzeteket, de rendre kihagytuk ezeket, nem véletlen, hogy igazi kincs egy csapatnál egy góllövő csatár. A meccs után egyből bementem az öltözőben, nagyon csalódott játékosokkal találkoztam, ők és én is nagyon el vagyunk keseredve."

Tomislav Sivic, a Kecskemét szakvezetője: "Nagyon nagy meccset játszottunk, gondolom, ezt senki sem vitatja. Nagyon boldog vagyok, hogy nyerni tudtunk, és azt mondom, akkor sem lettem volna igazán csalódott, ha nem mi nyerünk, mert már az is öröm számomra, hogy egy ilyen remek mérkőzésen vagyunk túl, amit bármelyik csapat megnyerhetett volna" - idézte a trénert az ftc.hu.

A távirati iroda tudósítójának tájékoztatása szerint a lefújást követően nyolc-tíz hazai szurkoló befutott a pályára, őket a biztonságiak lefogták. A stadionon kívül viszont több ezren gyűltek össze a vendégszektor bejárata környékén, az első sorokban álló drukkerek pedig megpróbálták betörni a kaput, ám a rendőrségnek sikerült megfékeznie a rendbontókat.

Szurkolók vs. rendőrök - kommentár nélkül:


Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese azt közölte, hogy a meccs végén biztosították a vendégszurkolók távozását, így a kecskeméti drukkerek békében felszállhattak a közelben álló buszokra. A rendőrségi szóvivő elmondta: a rendőröknek többször is intézkedniük kellett a mintegy 2500 főből álló hazai szurkolótábor magatartása miatt. A szurkolók kővel, Molotov-koktéllal, italos üvegekkel, kitört jelzőtáblákkal dobálták a rendőröket és a Könyves Kálmán körút forgalmát. A körutat a törmelék miatt mintegy másfél órára - a tisztításhoz szükséges időre - le kellett zárni.

Mivel a többszöri felszólítás ellenére a tömeg egy része folytatta a jogellenes cselekményeket, ezért oszlatásra került sor. Tizenegy személyt előállítottak a IX. kerületi rendőrkapitányságra, közülük 9 főt szabálysértés folytatása, 2 főt pedig hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt. A rendőri intézkedések során személyi sérülés nem történt.

Eredmények:
Keleti csoport:
Baktalórántháza - Tuzsér 1-1 (0-0)
Ferencváros - Kecskemét 1-2 (0-0)

szerdán játszották:
Kazincbarcika - Mezőkövesd-Zsóry 2-2 (1-1)
Vecsés - Bőcs 3-1 (0-0)
Vác-Újbuda - Makó 2-3 (0-1)
Szolnok - Orosháza 1-0 (1-0)
BKV Előre - Jászberény 1-1 (0-1)
Cegléd - Tököl 2-1 (1-0)

Az élcsoport:
1. Kecskemét 60 pont
2. Szolnok 56
3. Ferencváros 49

Nyugati csoport:
Budaörs - Ajka 1-1 (1-0)

szerdán játszották:
Gyirmót - Barcs 2-1 (2-0)
Soroksár - Integrál-DAC 1-3 (0-2)
Komló - Mosonmagyaróvár 0-0
PMFC-Pécs Pláza - Felcsút 1-1 (0-0)
Kaposvölgye - Lombard Pápa 3-1 (1-1)
ESMTK - Haladás 0-1 (0-1)
Dunaújváros - Kozármisleny 0-2 (0-0)

Az élcsoport:
1. Haladás 58 pont
2. Felcsút 53
3. Gyirmót 48