Vágólapra másolva!
Ami már jó ideje a levegőben lógott, az csütörtökön valóra vált, az MLSZ megköszönte Várhidi Péter munkáját, és május 1-től a holland Erwin Koemant nevezte ki szövetségi kapitánynak. Az [origo] kamerája előtt Kisteleki István, a szövetség első embere, Hegyi Iván, a Népszabadság újságírója, és Erwin Koeman beszélt érzéseiről, várakozásairól, a döntés hátteréről.

Kisteleki István célba ért, hiszen a szövetség elnöke hosszú ideje barangolt Európában új kapitányra vadászva, és végül Hollandiában találta meg a szerinte ideális jelöltet Erwin Koeman személyében.

Kisteleki szerint Koeman személye és tudása előrelépést jelenthet a válogatott számára, és a szerinte fiatalnak számító hollandnak egy fejlődési szakasz lesz a magyarországi munka.


Hegyi Iván markáns véleményt fogalmazott meg, amikor azt mondta, hogy a futballt kéne idehaza kicserélni, mert a jelenlegi állapotban a legjobb edzőkkel sem lennének jobbak az esélyeink a vb-selejtezőn.

A Népszabadság újságírója nem túl optimista (vagy inkább realista?), mert úgy véli, Koeman ugyanúgy fog járni, mint korábban Lothar Matthäus vagy Jenei Imre, nem nagyon hiszi majd el, amit lát az első bajnoki mérkőzésen.


Az új kapitány látott felvételeket a magyar csapat mérkőzéseiről, ismeri a játékosok nevét, és várja a májusi edzőtábort, amikor még jobban megismerheti a válogatott tagjait.

A játékosként Eb- és KEK-győztes Koeman tudja, hogy nehéz feladatra vállalkozott, de korábban két évig volt a Feyenoord trénere, ami szintén nem volt könnyű, úgyhogy elég felkészültnek tartja magát, hogy ezzel a helyzettel is megbirkózzon.