Vágólapra másolva!
Nemhiába tartják számon a világ legnagyobb rangadói között az Old Firm derbit, a skót bajnokság két glasgow-i csapatának, a Celticnek és a Rangersnek az összecsapását, amelyen mindig történik valami "érdekes", és általában a bajnoki címről is dönt. Ezúttal sem volt okuk panaszra a szurkolóknak.

A felejthetetlen meccs összefoglalója:


Legutóbb a 33. fordulóban, szerdán találkozott egymással a két városi rivális, és az 58 964 néző ámulva csodálta a japán Shunsuke Nakamura "forradalmian" csavarodó bombagólját a 20. percben (a videón 3:38-nál tekinthető meg).

A második játékrészben egyenlített a Rangers (video: 06:58), majd a 70. percben Nakamura távoliját a gólvonalon álló Rangers-védő Cuellar kézzel védte (ki is állították), a büntető azonban kimaradt, a góllövőlistát 21 góllal vezető Scott McDonald 11-esét kiütötte a vendégkapus (video: 07:57).

A 10 ember ellen harcoló hazaiak végül Vennegoor of Hesselink fejesével (a 93. percben!) mégis kicsikarták a győzelmet, a "sztorinak" azonban ezzel még korántsem volt vége, a lefújás után ugyanis a játékosok összeverekedtek (video: 12:20), a főcsibész Gary Caldwell (Celtic) és David Weir (Rangers) kapott is egy-egy meccsre szóló eltiltást.

A Celtic a diadallal megközelítette ugyan egy pontra az éllovas Rangerst, amelynek azért annyira nem kell izgulnia, hiszen két meccsel kevesebb játszott a zöld-fehér gárdánál.