Vágólapra másolva!
A szezon elején történt edzőcserét követően sokan leírták a Chelsea FC-t, de a londoniak immár a Manchester United első számú vetélytársának számítanak a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában pedig ott vannak a legjobb négy között. Ebben nagy szerepe van a német középpályásnak, Michael Ballacknak, aki az ősszel sérülése miatt még alig játszott, de jelenleg már egyik vezéregyénisége lett a Kékeknek.

- Még a bajnoki címért és a BL-trófeáért is versenyben vannak. Melyik az elsődleges cél?
- Természetesen mind a két sorozatban szeretnénk az élen végezni, de a Bajnokok Ligájában nagyobb az esélyünk a diadalra. Azt hiszem, mind az egyesület, mind az én számomra fantasztikus lenne megnyerni a BL-t, és részben ezért is igazoltam ide. Már tíz éve játszom a legrangosabb európai kupasorozatban, és nagy vágyam, hogy végre elhódíthassam. Az utókor csak a győztesekre emlékszik, nem arra, hogy valaki hányszor jutott el az elődöntőig.

- A Liverpool FC elleni két BL-elődöntő között rendezik a Manchester United elleni bajnoki rangadót...
- Nem lesz könnyű a helyzetünk, de éppen azért dolgoztunk keményen az egész szezon során, hogy egészen az idény utolsó napjáig legyen esélyünk valamilyen trófea elhódítására. Ezen a három mérkőzésen nagyon sok múlik, és nem szabad hibáznunk, ha el akarjuk érni a céljainkat.

- A jelenlegi idény mintha kissé nehezen indult volna a Chelsea számára, nem?
- Tény, hogy rengeteg nehézségünk volt, hiszen kulcsjátékosok hiányoztak sérülés miatt, januárban pedig az Afrika-kupa miatt kellett nélkülöznünk pár focistát. Szerencsére most már majdnem mindenki a tréner rendelkezésére áll, és nekem is volt lehetőségem pihenésre, szóval azt gondolom, hogy a bajnoki hajrára a csapat a lehető legjobb erőben lesz.

- Az edzőcsere mennyiben zavarta meg a gárdát?
- Ezt inkább az újságok erőltették, bár tény, hogy egyetlen szakember számára sem könnyű José Mourinho után dolgozni - bárki is legyen az utódja. De azt hiszem, Avram Grantra nem lehet panasz, az eredményei önmagukért beszélnek.

- Úgy tűnik, ha lassan is, de sikerült maximálisan felvennie a Premier League ritmusát, és fontos gólokat szerzett.
- Szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy ezért igazoltam a Chelsea-hez. Nagyon örülök, hogy ismét eredményes tudok lenni, de a legfontosabb a csapat teljesítménye és győzelme. A Liverpool FC elleni elődöntő várhatóan óriási küzdelmet és rendkívül szoros csatát hoz majd, de mi játszhatjuk hazai pályán a visszavágót, és ez kellő önbizalmat ad a számunkra.

Forrás: www.uefa.com

www.infosport-focivilag.hu