Vágólapra másolva!

A hajrában bukta el a vb-t futsalcsapatunk

A magyar futsalválogatott egy góllal nyert az Ukrajna elleni világbajnoki pótselejtező gyöngyösi visszavágóján, ez azonban nem volt elég a továbbjutás kiharcolásához.

Futsal világbajnoki pótselejtező, visszavágó:
Magyarország - Ukrajna 4-3 (2-1)
a magyar gólszerzők:
Madarász (7.), Lódi (12.), Kurzov (öngól, 22.), Baranyai (24.)
Továbbjutott: Ukrajna, 6-5-ös összesítéssel.

Óriási lendülettel kezdtek a magyarok, az sem törte meg őket, hogy a vendégek szereztek vezetést, hiszen egy perccel később egyenlítettek (1-1). A játékrész közepén Lódi góljával Kozma Mihály együttese vezetett (2-1).

A második félidő elején négy perc alatt újabb két magyar gól született, ezzel a házigazdák álltak továbbjutásra (4-1). A vendégek kitámadtak, több óriási helyzetet is kihagytak, már úgy tűnt, sikerülhet a bravúr, az ukránok azonban az utolsó három és fél percre kapusuk helyett is mezőnyjátékost küldtek pályára, így megszerezték a továbbjutást jelentő második gólt (4-2).

Ezután a magyarok hozták le kapusukat, nekik ez a húzás nem jött be, az ukránok lőttek ugyanis újabb gólt az üres kapuba (4-3).

Sikerével az ukrán válogatott vehet részt a szeptember 30-án kezdődő brazíliai világbajnokságon.

Kozma Mihály, szövetségi kapitány: "Nagyon sajnálom a fiúkat mindent megpróbáltak, remek teljesítményt nyújtottak. Sajnos a végét nem bírtuk erővel, méltó ellenfelei voltunk az ukránoknak. A párharc az első, idegenbeli meccsünk hajrájában dőlt el, amikor az utolsó percben gólt szerezhettünk volna, ehelyett kaptunk egyet."