Vágólapra másolva!
Ezen a héten nem kíméljük a szép gólra kiéhezett olvasókat, és a magyarfoci megrögzött híveit sem hagyjuk békén - a szokásos 10 helyett most 14 álomgólt tekinthetnek meg friss "szépségversenyünk" keretében, ráadásul két NB I-en edződött légiós is ott van a jelöltek között. Németh Krisztián a Liverpool tartalékbajnoki címét jelentő találatot érte Angliában el épp egy hete, míg Tóth Balázs a Genknek szerzett - mint végül kiderült, hiába - vezetést a Charleroi elleni belga bajnokin jó 25 méterről. A "maradék" tucatnyi gól egyike szebb, mint a másik - kiemelni egyet sem akarunk, így csak azt tudjuk ajánlani, tekintsék meg mindet, majd szavazzanak arra, amelyik önök szerint a legszebb volt.

Kezdjük a büszkeségünket leginkább erősítő találattal, amely egy magyar futballista, Németh Krisztián nevéhez fűzödik.

A 19 éves támadó a Liverpool tartalékcsapatában vette be a Blackburn kapuját, ami két védő szorongatásában nem is volt könnyű feladat. A gól már csak azért is azért is emlékezetes marad, mert nemcsak a mérkőzést, hanem a bajnokságot is eldönttötte, ezzel a győzelemmel ugyanis megnyerte a sorozatot a Liverpool Reserves.

176401outform.html400350


Egy napra rá aztán még ennél is nagyobb lehetett a Vörösök boldogsága, miután a nagycsapat az Arsenal lehajrázásával bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. A 4-2-re végződő összecsapás hat góljából talán a harmadik volt a legmutatósabb, Fernando Torres egy pazar befordulás után lőtte a bal felső sarokba.

176402outform.html400350


A Mersey-partiak lendülete a hétvégére sem fogyott el, a Blackburn elleni 3-1-gyel megerősítették negyedik helyüket a tabellán, s ezen a találkozón is akadtak többszöri megnézésre is érdemes találatok. Az egyiket Steven Gerrard szerezte kiváló kényszerítő után (az összefoglalóban 5:30-nál), a másikkal Roque Santa Cruz szépített (10:00-nél).


Gerrardé volt a szebb

176403outform.html400350


Santa Cruzé jobban tetszett

176404outform.html400350


Visszatérve a Barcelona kivételével a végére idén is angol házibajnoksággá változó BL-re, a Manchester United a római győzelem után az Old Traffordon is imponáló magabiztossággal lépett fel a Farkasok ellen, számos helyzete egyikét Carlos Tévez váltotta gólra a 70. percben, az argentin csatár Hargreaves tökéletes beadására bevetődve csúsztatott a jobb alsóba.

176405outform.html400350


Az AS Roma az Udinese elleni hétvégi bajnokiján köszörült a csorbán, az 51. percben ugyan hátrányba került, de aztán fél óra alatt három gólt pakolt a hazaiak hálójába. Ezek közül nekünk a középső tetszett a legjobban, habár egy futó pillanat erejéig úgy tűnt, Rodrigo Taddei esetleg elpepecselheti a remekbe szabott támadást, de végül mesterien fejezte be azt. A kommentátor lelkesedése pedig nemkülönben figyelemre méltó.

176406outform.html400350


Adrian Mutu nagy alakítását és Dzsudzsák Balázsék kiesését hozta a PSV-Fiorentina párharc visszavágója az UEFA-kupa negyeddöntőjében. A román csatár Eindhovenben szerzett duplájával kipottyantotta a holland bajnokot, először szabadrúgásból talált be, irgalmatlan erővel varrva a léc alá a labdát.

176407outform.html400350


A hét legnagyobb, s legtöbb látványos góllal tarkított csatája egyértleműen a Getafe-Bayern München találkozó volt a második számú kupasorozatban. A müncheniek kétszer is a sírból hozták vissza a meccset, s végül a 3-3-mal zárult 120 perc után, több idegenben lőtt góllal harcolták ki a továbbjutást a hatodik perctől emberhátrányban futballozó spanyolok ellen. Döntse el ön, hogy Contra szólója (1:45-nél), Ribéry kapásgólja (3:31-nél), vagy Casquero bombája (3:50-nél) volt-e a legszebb!


Contra-szóló

176408outform.html400350


Ribéry-kapásgól

176409outform.html400350


Casquero-bomba

176410outform.html400350

Az előbbi drámai ütközetben csak csereként jutott szóhoz Lukas Podolski, a Dortmund elleni, ötgólos bajor diadallal végződött bajnokin azonban kezdőként számított rá Ottmar Hitzfeld, amit a 22 éves csatár már a harmadik percben góllal hálált meg, nem is akármilyennel: Toni viszapassza után egyből belsőzött a jobb felső ficakba.

176411outform.html400350


Ötöt lőtt a Werder is, a brémaiak ráadásul nagy riválisukat, a Schalke 04-et döngölték földbe az ezüstéremért folyó harc csúcstalálkozóján. A duplázó Ivan Klasnic a 89. percben tette fel a koronát saját, valamint a zöld-fehérek teljesítményére - balról betört a 16-oson belülre, kötényt adott Krstajicnak, majd megkerülte és le is futotta a szerb bekket, s végül Neuernek is a lába között lőtte el a labdát.

176412outform.html400350


Ahogy a németeknél a Bayern, úgy a spanyoloknál a Real Madrid bajnoki aranyérme tűnik egyre biztosabbnak, a királyi gárda vasárnap a Real Murcia ellen hozta a kötelezőt, a meccs egyetlen gólját a holland középpályás, Wesley Sneijder szerezte, egy gyors berobbanás után a pillanat tört része alatt kiválasztva a lehető legjobb megoldást, majd azt tökéletesen kivitelezve tekert a bal felső sarokba.

176413outform.html400350


Magyar góllal kezdtük, fejezzük is be azzal. Igaz, Németh Krisztiánnal ellentétben Tóth Balázs hiába szerzett vezetést a Genk számára már a 9. percben, a vendéglátó Charleroi Akpala triplájával fordított. A korábbi válogatott középpályás gólja ettől függetlenül igencsak szemrevaló volt, a belga bajnokin légiósunk egy távoli szabadrúgásból bombázott a léc alá.

176414outform.html400350


Előző heti gólszépségversenyünkön Mirko Vucinic mindössze két vokssal győzte le az MTK-s Hrepka Ádámot - íme a római támadó álomgólja: