Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában és az UEFA-kupában is kialakult a legjobb négy mezőnye a múlt héten, ám álomcsapatunkba csak négy olyan játékos került be, aki nemzetközi kupamérkőzésen is pályára lépett. Viszont három-három angol, illetve brazil labdarúgót is beválogattunk, vagyis ez a két ország adja az együttes gerincét.

Kapus:

Fabien Audard (francia, FC Lorient): a gall kiscsapat a várakozással ellentétben nem a kiesés ellen küzd a Ligue 1-ben, hanem stabilan a középmezőnyben szerepel, sőt, a hét végi, RC Lens elleni győzelemmel egészen a nyolcadik helyig lépett előre. Ehhez persze kellett Audard pazar teljesítménye is, a kapus bravúros védések egész sorát mutatta be, és ezt a L'Équipe nyolcas osztályzattal honorálta.

Hátvédek:

Daniel Alves (brazil, Sevilla FC): az andalúziai gárda még nem tett le arról, hogy odaérjen a negyedik helyre a Primera Divisiónban, és a hét végi, RCD Mallorca elleni, idegenbeli győzelemmel életben tartotta reményeit. Daniel Alves legszebb napjaira emlékeztetően futballozott, rengeteget ment előre, és gólja mellett egy gólpasszt is adott.

Joleon Lescott (angol, Everton FC): a liverpooli együttes ugyan a negyedik helyért folytatott versenyfutásban lemaradt városi riválisától, de a Toffees az UEFA-kupát érő ötödik pozíciót alighanem megszerzi. Ebben a gólerős középhátvédnek, Lescottnak is elévülhetetlen érdemei lesznek, a bekk ugyanis már hét találatnál jár - a legutóbbit a hét végi, Birmingham City elleni bajnokin érte el.

Cris (brazil, Olympique Lyon): a gall bajnokcsapat előnye ugyan csökkent a tabellán, hiszen a gárda csak egy döntetlenre volt képes a Stade Rennes ellen, de ez legkevésbé sem az OL brazil középhátvédjén múlott. A súlyos sérüléséből csak pár hete visszatért Cris remekül futballozott, ráadásul a gólszerzésben is kisegítette a támadókat.

Luis Filipe (brazil, RC Deportivo): az év elején a galíciaiak még kiesőjelöltnek tűntek a spanyol pontvadászatban, de a Depor tavasszal alaposan összekapta magát. A gárda a legutóbbi nyolc meccséből ötöt megnyert, a hét végén pedig az Athletic Bilbaót verte hazai pályán - a 3-0-s győzelem során az egyik gólt a brazil balbekk érte el.

Középpályások:

Owen Hargreaves (angol, Manchester United): a Vörös Ördögök a múlt héten nagy lépést tettek a duplázás felé, hiszen a BL-ben bejutottak a legjobb négy közé, majd a bajnokságban rangadót nyertek az Arsenal FC ellen. Hargreaves már az AS Roma ellen is pazarul focizott, gólpasszt adott Carlos Téveznek, de a bajnokin még ezt is felülmúlta, hiszen szabadrúgásból győztes találatot vágott az Ágyúsok kapujába.

Forrás: EPA

Steven Gerrard (angol, Liverpool FC): a Vörösök csapatkapitánya saját bevallása szerint pocsékul futballozott az Arsenal FC elleni BL-negyeddöntőn, de ezzel együtt a sorsdöntő pillanatban magabiztosan értékesítette a csapata számára megadott büntetőt. A hét végi, Blackburn Rovers elleni bajnokin pedig már a teljesítményére sem lehetett panasz, ráadásul ezúttal gólja mellett egy gólpasszt is adott.

Simon Rolfes (német, Bayer Leverkusen): a gyógyszergyári együttes az utóbbi hetekben hullámvölgyben volt, ám a jelek szerint sikerült kilábalnia belőle. A Zenit Szankt-Petyerszburg elleni győzelem ugyan kevés volt a továbbjutáshoz az UEFA-kupában, de a bajnokságban a VfB Stuttgart elleni rangadón szerzett három pont még sokat érhet - akárcsak Rolfes két gólja ezen a találkozón.

Hasan Salihamidzic (bosnyák, Juventus FC): a torinóiak mestere, Claudio Ranieri mindenkit meglepett azzal, hogy az alaphelyzetben jobb oldali középpályás Salihamidzicet a bal szélen küldte pályára az AC Milan elleni rangadón, de a húzás bejött. A bosnyák focista ugyanis kiválóan futballozott, és két góljával főszerepet vállalt a Zebrák győzelmében.

Csatárok:

Luca Toni (olasz, Bayern München): a bajorok két elképesztő mérkőzést is játszottak a múlt héten. Az UEFA-kupában a Getafe CF ellen kétszer is a sírból hozták vissza a továbbjutást, végül kiverve a spanyolokat - Toni két gólt ért el. A Borussia Dortmund elleni bajnoki már gálaelőadást hozott, a München 5-0-s győzelmet aratott - Toni pedig ebből is kettőt vállalt.

Fin Bartels (német, Hansa Rostock): a rostocki együttes hét mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatot szakított meg a Bundesligában a Karlsruher SC ellen. Ez elsősorban a fiatal csatárnak, Bartelsnek volt köszönhető, aki eddigi pályafutása során csak egy gólig jutott az élvonalban, most viszont duplázni tudott, életben tartva a Hansa bennmaradásai reményeit.

www.infosport-focivilag.hu