Vágólapra másolva!
Olasz lapértesülés szerint az Internazionale kész 25 millió eurót, vagyis 5 millióval többet áldozni városi riválisánál, az AC Milannál azért, hogy Ronaldinho nála folytassa futballpályafutását. A La Gazzetta dello Sport a brazil sztár klubját, az FC Barcelonát jelölte meg a hír forrásaként, de közelebbit nem közölt, kitől ered az információja.

Az itáliai média úgy tudja, hogy a Milan a héten tette meg 20 milliós ajánlatát Ronaldinhóért, aki meglehet, hogy valóban nem marad a katalán elitcsapatnál - amelyhez amúgy 2010-ig szóló szerződés köti -, hanem továbbáll.

A Barcában hetek óta nem játszik, néhány napja pedig azt közölték vele kapcsolatosan a klubjánál, hogy megsérült, s hat hétig bizonyosan nem lép pályára. A gyanú ez utóbbi bejelentés nyomán erősödött fel, hogy talán nincs is semmi baja a brazilnak, csak éppen a távozását nem akarják még hivatalosan bejelenteni.

A La Gazzetta dello Sport írásában idézte az Inter egyik vezető tisztviselőjét, bizonyos Ernesto Paolillót, aki kapcsolatfelvételről hallott a felek között, de "még semmilyen tárgyalás nem kezdődött". A sportlap viszont állítja, hogy már felvette a kontaktust egymással az Inter technikai igazgatója, Marco Branca és Ronaldinho bátyja, egyben ügynöke, Roberto de Assís.

Egy másik itáliai sportújság, a Corriere dello Sport úgy tudja, hogy a sportszergyáró világcégek egyike, a brazil labdarúgót szponzoráló Nike már a fivér tudomására hozta, hogy Ronaldinho-ügyben a maga részéről az Internazionalét preferálja az AC Milannal szemben. Ez utóbbi persze a piaci logika alapján teljesen rendben van, hiszen amíg a "fekete-kékeket" az amerikai cég öltözteti, addig az AC Milannak a német adidasszal van szerződése.