Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid a nyáron ugyan megvált legjobbnak tartott játékosától, Fernando Torrestől, de a helyére igazolt uruguayi támadó, Diego Forlán eddig maximálisan bevált a fővárosiak számára. A Villarreal CF-től szerződtetett csatár remekül megérti magát Sergio Agüeróval, és vezérletükkel a klub ismét kijuthat a Bajnokok Ligájába.

- Meglehetősen eredményesen játszik. Elégedett a szezonjával?
- Jobban szeretem az idény végeztével értékelni a teljesítményemet. A személyes eredményességnél sokkal fontosabb, hogy a csapat elérje azokat a célokat, amiket a bajnokság elején kitűzött maga elé.

- Gyorsan sikerült beilleszkednie az Atléticóba?
- Ezzel nem volt probléma, sőt kifejezetten élvezem, hogy egy ilyen patinás klubnál szerepelek, ahol nagyok az elvárások. Az Atlético hagyományai arra köteleznek, hogy minden egyes sorozatban, amelyben elindulunk, a végső győzelmet vegyük célba. Ez nagy kihívást, ugyanakkor óriási motivációt is jelent.

- Ugyanakkor a szurkolók könnyen a csapat ellen fordulhatnak, ha nem jönnek az eredmények...
- Ez így ebben a formában nem igaz. A klubnak fantasztikus szurkolótábora van, amely mindig kiáll a csapat mellett. Az tény, hogy sokkal nagyobb a nyomás a focistákon, de ehhez már hozzászoktam a karrierem során - nem volt ez másként Argentínában, Uruguayban és Angliában sem. Az UEFA-kupából való kiesés váratlanul ért minket, de gyorsan túltettük magunkat rajta, és már csak a bajnoksággal foglalkozunk.

- A Primera Divisiónban nagy a küzdelem a BL-t érő negyedik helyért, nem igaz?
- Így van, de jelenleg mi állunk ebben a pozícióban. Tudjuk, hogy a mögöttünk álló csapatok kemény ellenfelek, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy megőrizzük a negyedik helyet, hiszen az Atlético utoljára az 1996-97-es idényben szerepelt az első számú európai kupasorozatban, és szeretnénk ismét kijuttatni az egyesületet a BL-be.

http://www.youtube.com/v/oSj2wohdnk8&hl=en


- A jelek szerint remekül megérti egymást csatártársával, Sergio Agüeróval.
- Nincsen nehéz dolgom, hiszen ő egy igazi klasszis futballista. Minden tulajdonsága és adottsága megvan ahhoz, hogy világsztár váljon belőle, sőt lassan már annak is nevezhetjük. Ilyen társakkal könnyű együtt futballozni.

- Úgy látszik, jól érzi magát Madridban.
- Fantasztikus város, és úgy érzem, hogy gyorsan sikerült beilleszkednem. A nagyvárosi nyüzsgés ugyan éles váltás ahhoz képest, amit Villarrealban megszoktam, de mivel a házam a város egyik külső kerületében van, így itt is félre tudok vonulni, ha nyugalomra van szükségem.

Forrás:www.uefa.com