Vágólapra másolva!
Rieb György, az FTC elnöke szerint május közepéig rendeződik a fővárosi klub helyzete. A sportvezető elmondta, szerdán 15 órakor a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. épületében írják alá az angol befektetővel azt a szerződést, amely garantálja a klub és a labdarúgó Zrt. hosszútávú zavartalan működését.

- Nem riasztotta el az angolokat a csapat gyengébb szereplése?
- Én is olvastam erről több találgatást, de ezeknek semmi alapjuk nincs. Az angolok három éven belül akarják bejuttatni a Bajnokok Ligájába a csapatot. Ez a célkitűzés még akkor is teljesíthető, ha bekövetkezik a legrosszabb, és a szezon végén nem jutunk fel az élvonalba. Hétfő délután rendkívüli elnökségi ülést tartunk, mert a szerdai szerződéskötéshez szükség van az elnökség hozzájárulására.

- Szóba kerül-e az ülésen Csank János vezetőedző sorsa?
- Ebben a kérdésben nem az egyesület elnökségének, hanem a futballcsapatot működtető Zrt. vezetőségének van joga dönteni. Úgy gondolom, szerdáig ez a kérdés nem kerül szóba. Utána pedig már az angolokon múlik, hogy kívánnak-e változtatni a szakmai stáb összetételén.

- Mikor érkezik meg a befektetők pénze a Ferencváros számlájára?
- A szerdai aláírás után 30 napon belül kell utalniuk, ami azt jelenti, hogy legkésőbb május 9-10. körül megérkezik hozzánk a megállapodásban szereplő összeg. Ezután kezdjük el a tartozások rendezését. Mivel a bajnokságból már nagyon kevés lesz hátra, a látványos, komoly átalakulás nyáron várható. Ennek reményeink szerint pozitív jelei a következő szezonban lesznek láthatóak.