Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) tiltása ellenére mégis La Pazban, tengerszint feletti 3600 méteres magasságban játssza hazai világbajnoki selejtezőit a bolíviai válogatott.

Nyolc dél-amerikai szövetség így jelezte: nem ért egyet a FIFA-korlátozással, és szolidaritásáról biztosította a bolíviaiakat.

Egyedül a brazilok nem írták alá azt a szerződést, miszerint hajlandóak La Pazban pályára lépni, de amint Carlos Chavez, a bolíviai szövetség elnöke jelezte: biztos abban, hogy ők is hamarosan csatlakoznak a többiekhez.

Először a chileiek szerepelnek majd a Hernando Siles stadionban, igaz, a találkozó előtt 15 nappal megkezdik az akklimatizálódást. A többiek azonban jelezték: ők nem élnek ezzel a lehetőséggel.

Forrás: EPA

Evo Morales bolíviai elnök személyesen kampányolt országa válogatottjáért

"Köszönjük ezt a gesztust. A szövetségek vezetői még egyszer bebizonyították, hogy a mi pártunkon állnak, és a csapatok hajlandóak La Pazban pályára lépni" - jegyezte meg Chavez.

A FIFA rendelkezése egyébként úgy szól, hogy nem lehet nemzetközi mérkőzéseket tartani a tengerszint felett 2750 méternél magasabban, azonban ha vendégek számára biztosítanak elegendő akklimatizálódást, akkor igen.

A dél-amerikai szövetség azt szeretné elérni, hogy a FIFA törölje a magassági korlátozásra vonatkozó rendelkezését, amelyet a játékosok egészségének érdekében vezetett be, és legyen tekintette a kontinens földrajzi adottságaira.