Vágólapra másolva!
A címvédő Debrecen hazai pályán egy góllal nyert a Honvéd ellen a labdarúgó Soproni Liga 22. fordulójában. A kispesti együttes hátránya így már 10 pont az éllovas MTK-val szemben. A Paks hazai pályán kiütéses győzelmet aratott a második félidőben emberhátrányban játszó, sereghajtó  Tatabánya felett. A Vasas gólzáporos mérkőzésen nyert a Diósgyőr otthonában.

Soproni Liga, 22. forduló:
DVSC-TEVA - Budapest Honvéd 1-0 (1-0)
Debrecen, 4000 néző
v.: Arany
DVSC: Poleksic - Bíró P., Mészáros, Komlósi, Takács Z. - Czvitkovics (Dombi, 62.), Kiss Z., Sándor T., Leandro - Kerekes (Kouemaha, 77.), Bogdanovic (Rudolf, a szünetben)
Honvéd: Borel - Takács Á., Smiljanic, Benjamin, Vincze Z. - Bárányos (Ivancsics, 49.), Dobos, Genito, Diego (Zsolnai, 69.) - Abraham (Abass, 52.), Hercegfalvi
gól: Kerekes (10.)
sárga lap: Kiss Z. (35.), Sándor T. (90.), illetve Benjamin (80.)

Tíz perc elteltével a hazai együttes egy védelmi hibából jutott vezetéshez. Az első játékrészben többnyire a bajnoki címvédő uralta a pályát, noha a vendégek előtt is adódott helyzet.

A folytatásban Supka Attila csapatának erőtlen támadásait könnyedén szűrte meg a debreceni legénység, a játék többnyire a mezőnyben zajlott, egyik kapu sem forgott különösebb veszélyben.

Vereségével a Honvéd tíz ponttal szakadt le az éllovas MTK-tól.

Herczeg András, a Debrecen vezetőedzője: "Nem vagyok megelégedve a mérkőzésen nyújtott teljesítményünkkel. Többre vagyunk képesek, de most csak ennyi sikerült. Megértem, hogy nagy volt a tét, de a vezetés megszerzése nyugodtságot kellett volna adjon. Ehelyett kapkodás, rengeteget eladott labda, idegesség lett belőle. Természetesen örülök, hogy megszereztük a három pontot, de úgy érzem, elmaradt a teljesítményünk a várttól."

Supka Attila, a Honvéd mestere: "Nehéz helyzetbe kerültünk, pedig az első húsz percet leszámítva jó teljesítményt nyújtottunk. Nem tudtuk átlépni saját árnyékunkat, mert lehetőségekig eljutottunk, csak nem tudtuk befejezni a támadásokat. Dolgozunk tovább, és bízunk abban, eljön az az idő, amikor nyerünk."