Vágólapra másolva!
A hét közi barátságos válogatott mérkőzéseknek szinte semmi nyoma nincs álomcsapatunkban, mindössze egyetlen futballista került be a címeres mezben nyújtott teljesítménye alapján. A hét végi bajnokikon mutatott produktum annál többet számított - aminek köszönhetően topligán kívüli focistát is beválogattunk.

Kapus:

Marco Storari (olasz, Cagliari): az FC Internazionale nagy köszönetet mondhat a szardíniai gárdának, hiszen a Cagliari pontot rabolt az AS Romától, és így a milánóiak előnye nem csökkent a tabellán. Ebben Storarinak is nagy szerepe volt, a portás több bravúros védést is bemutatott.

Hátvédek:

Jelle van Damme (belga, RSC Anderlecht): a brüsszeli csapat igazi rangadót játszott, hiszen a bajnokságban vele azonos pontszámmal álló Cercle Bruges volt az ellenfele, és a lila-fehérek hívei aligha gondolták volna, hogy a jobbhátvédjük lesz a meccs hőse. Van Damme ugyanis két góljával eldöntötte a mérkőzést csapata számára.

Iván Ramis (spanyol, RCD Mallorca): rengeteg váratlan eredmény született a Primera Divisiónban a hét végén, de a legnagyobb meglepetés alighanem a Valencia CF sima hazai veresége volt. A Mallorca 3-0-s diadalából a középhátvéd Ramis nem csak kiváló védőmunkájával, hanem góljával is kivette a részét.

Miguel Flano (spanyol, CA Osasuna): a spanyol élvonal rendkívül szoros alsó traktusában minden pont nagyon fontos lehet, és a pamplonaiak ezúttal az esélyesebbnek tartott Getafe CF otthonában tudtak nyerni. Az együttes saját nevelésű középhátvédje, Miguel Flano számára ennél jobb alkalom nem is lehetett volna, hogy megszerezze első találatát a Primera Divisiónban...

Gabriel Heinze (argentin, Real Madrid): kegyes csalással éltünk a balhátvéd posztjánál, mert a királyi gárda focistája ezúttal nem a védelem bal oldalán, hanem középen kapott helyet - de a szélen is remekül megállja a helyét. A Sevilla FC ellen mindenesetre kiválóan futballozott, ráadásul ő szerezte a madridiak vezető találatát.

Középpályások:

Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United): a jelek szerint nincsen álomcsapat a MU luzitán szélsője nélkül. A bombaformában lévő játékos ezúttal "csak" egy gólt ért el a soros bajnokin (igaz, az egészen káprázatos volt), viszont mellette adott még három gólpasszt is. Úgy tűnik, egyszerűen nem tud rosszul futballozni...

Gökhan Inler (svájci, Udinese): élesedik a küzdelem a Serie A-ban a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyért, és a jelek szerint az udineiek sem tettek le a megszerzéséről. A friuli gárda mindezt a Fiorentina elleni rangadó megnyerésével bizonyította, amelyen a védekező középpályás Inler végre megszerezte első találatát az olasz élvonalban.

Forrás: Getty Images

Jorgosz Karagunisz (görög, Panathinaikosz): a hellén focista nem a hét végi bajnokin nyújtott teljesítménye alapján került be álomcsapatunkba, hanem azért, amit hét közben, a Portugália elleni barátságos válogatott mérkőzésen nyújtott. Karagunisz ugyanis kétszer is bevette a luzitánok hálóját, mindkétszer szabadrúgásból, és ezzel győzelemre segítette a görög együttest.

Matthew Taylor (angol, Bolton Wanderers): egy félidő után a boltoniak bal oldali középpályása minden bizonnyal azt gondolta, hogy az Arsenal FC elleni bajnoki élete meccse lesz. Elvégre csapata az ő két találatával vezetett az Ágyúsok ellen! Nem rajta múlott tehát, hogy a Wanderers vesztesen vonult le a pályáról.

Csatárok:

Xisco (spanyol, RC Deportivo): a galíciai együttes immár nem számít élcsapatnak a Primera Divisiónban, de a kiesőjelölt Real Murcia ellen kötelező volt a győzelem a számára. Ez össze is jött, köszönhetően Xisco mesterhármasának: a csatár eddig a szezon során mindössze négy gólt ért el, most viszont 90 perc alatt háromszor is ünnepeltethette magát.

Nihat Kahveci (török, Villarreal CF): a spanyol pontvadászat két rangadója közül a szombati hozott sima meccset, a Villarreal ugyanis magabiztosan intézte el az Atlético Madridot. A Sárga Tengeralattjáró legjobbja ezúttal a török támadó, Nihat volt, nem csak két gólja miatt: az apró termetű csatárt a madridi védők képtelenek voltak tartani.

www.infosport-focivilag.hu