Vágólapra másolva!
Több mint másfél évvel Juventusból való távozása után beszélt torinói sérelmeiről Gianluca Zambrotta, az olasz válogatott és az FC Barcelona játékosa. Azt állítja, annak idején nem saját elhatárázásból hagyta el a másodosztályba sorolt csapatot, hanem a klubvezetők hozták kényszerhelyzetbe.

Való igaz, a Juventus szurkolói nem zárták a szívükbe Zambrottát, amikor 2006. júliusában, egy héttel a bundabotrányban bűnösnek ítélt Zebrák száműzetése után, Lilian Thuram társaságában, 14 millió euróért aláírt az akkori spanyol bajnokhoz. Az védő azonban - amint az a GQ magazinnak adott interjújából kiderül - teljesen másképp élte meg a történteket.

"Árulónak neveztek, miközben én voltam az, akit elárultak" - mondta a 31 éves, több poszton való bevethetőségéről is ismert futballista. "Mindent beleadtunk az edzéseken és a meccseken is, aztán amikor végül elvették tőlünk a két scuceddót, a klubvezetők cserbenhagytak minket. Az eladásunkból kapott pénzből tüntették el az adósságaikat, úgyhogy valójában mi húztuk ki őket a csávából."

Zambrotta kitért azokra a kritikákra is, melyek szerint egyes profi futballisták aránytalanul nagy pénzeket vághatnak zsebre. Az olasz bekk úgy érzi, megérdemli az extra fizetést. "Az emberek azt hiszik, csak rúgjuk a labdát, majd megyünk a kasszához, de én keményen megdolgoztam mindazért, amim van. Iskolás koromban minden nap fél hétkor keltem, órák után edzésre mentem, a leckének csak este hét után tudtam nekifogni. Már akkor is nagyon kemény volt a verseny, az én korosztályomból kétszázunk közül csak hárman - Francesco Coco, Diego De Ascentis és én - jutottunk el ilyen messzire."