Vágólapra másolva!
A magyar futsalválogatott tizenöt góllal győzött Anglia csapata ellen a gyöngyösi világbajnoki selejtezőtorna második játéknapján.

Vb-selejtezőtorna, 2. forduló:
Magyarország - Anglia 15-0 (6-0)
gól:
Lódi (7., 14., 23., 35.), Gyurcsányi (12., 22., 27., 28., 38.), Szabó Z. (16.), Madarász (17., 19.) Baranyai (24.), Németh P. (36.), Nagy G. (37.)

A hazai együttes a hetedik percben jutott előnyhöz, aztán egyre felszabadultabban futballozott, szép támadásokat vezetett és tetszés szerint alakította ki helyzeteit.

Az MLSZ honlapjának tanúsága szerint a mérkőzés utolsó részét már a helyszínen tekintette meg a rendezvény két díszvendége, Michal Listkiewicz, a lengyel szövetség elnöke, valamint minden idők legeredményesebb lengyel futballistája, Grzegorz Lato.

"A meccs előtt a csapatjáték fontosságát hangsúlyoztam, és kértem mindenkit, ne csak a jobb egyéni képességek miatt győzzünk, hanem azért, mert koncentráltan és a tudatosan játszunk. Mivel csapatom ezt végre is hajtotta, valóban nagynak mondható különbségű győzelmet arattunk. Ritkán adatik meg egy válogatott játékos életében, hogy százszor öltheti magára a címeres mezt, bár soha nem szoktam senkit kiemelni, de most külön gratulálok a jubiláló Madarász Jánosnak" - nyilatkozott a lefújás után Kozma Mihály szövetségi kapitány.

További eredmény:
Lengyelország - Macedónia 6-2

vasárnap játsszák:
Anglia - Macedónia 18 ó
Magyarország - Lengyelország 20 ó

Az állás: 1. Magyarország 6 pont (18-0), 2. Lengyelország 6 (16-4), 3. Macedónia 0 (2-9), 4. Anglia 0 (2-25)

Összesen tíz csoportban (kettőben három-három válogatottal) rendeznek selejtezőket, a győztesek mellett a két legjobb második léphet tovább a következő körbe.

A rájátszásban a tizenkét csapatot hat párba sorsolják, és ezeknek az oda-visszavágós párharcoknak (március 29-április 16.) a győztesei képviselhetik Európát a szeptember 30-án kezdődő brazíliai világbajnokságon.