Vágólapra másolva!
Az NB II-ben szereplő Ferencváros labdarúgócsapata leigazolta a korábban 11 éven át zöld-fehér színekben szerepelt középpályást, Lisztes Krisztiánt. A 49-szeres válogatott játékos fél plusz egy évre írt alá az FTC-hez - adta hírül a klub hivatalos honlapja.

A még mindig csak 31 esztendős labdarúgó 1985 és 1996 között szerepelt a Ferencvárosban, melynek a felnőttcsapatában 1993-ban, 17 évesen mutatkozott be, s 80 fellépésén 19-szer volt eredményes. Két bajnoki címet, egy Magyar Kupát is elhódított az Üllői úti gárdával, amely a vezérletével eljutott a Bajnokok Ligája csoportköréig, azóta ez egyetlen magyar csapatnak sem sikerült.

1994-ben, 18 évesen szerepelt először a válogatottban, azóta összesen 49-szer kapott meghívót, és 9 gólt is szerzett a piros-fehér-zöld szerelésben.

1997-ben szerződtette a VfB Stuttgart, 2001-ig 109-szer lépett pályára a Bundesliga-csapatban, s 12-szer vette be az ellenfelek kapuját. A sváb együttessel KEK-döntőn is szerepelt (pontosabban: a Chelsea elleni, 1-0-ra elvesztített fináléban a kispadról szorított a társaknak), valamint német kupát nyert.

Eztán ismét zöld-fehér mezt öltött, a szintén német első osztályú Werder Bremenben 92/8-as meccs/gól átlaggal rukkolt elő, a 2003/2004-es idényben bajnokságot nyert a brémaiakkal. Pont ebben az idényben szenvedett keresztszalag-szakadást, a bajnoki aranyért járó "salátástálat" csak mankóval közlekedve tudta megérinteni az év végi díjkiosztón.

Forrás: MTI

A Bundesligában a brémai zöld-fehérekkel bajnoki aranyat ünnepelhetett

2005-ben a Mönchengladbach szerződtette az ekkorra igen sérülékennyé vált irányítót, a Borussiában mindössze ötször lépett pályára, térde nem bírta a terhelést.

2006 óta kúrálja sérülését, s bár tavaly a horvát Hajduk Split és az osztrák Linz is komolyan érdeklődőtt iránta, a jelek szerint mára jött el az ideje annak, hogy ismét igazolt futballista lehessen.

A közelmúltban már szó volt arról, hogy Lisztest szerződteti a Ferencváros, ám a sportnapilapnak a középpályás úgy nyilatkozott, hogy rendkívül méltánytalan szerződést ajánlott számára egykori kenyéradója.

Az új angol tulajdonos Kevin McCabe érkeztével stabilizálódhat a másodosztályú Ferencváros helyzete, talán eme változásnak köszönhető, hogy a patinás magyar egyesületnél ismét felmerült a technikás játékos szerződtetése.

A minap még a Honvéd B csapatával tréningező Lisztes így visszatérhet régi sikereinek a színhelyére.

Tavaly szeptemberben a terveiről az [origo] kamerája előtt így nyilatkozott: "Már nem vágyom külföldre, a nagy célok elérésére nincsen realitás, egy osztrák középcsapat meg már nem motiválna. Több hazai együttes is megkeresett, de elsősorban a Fradiban gondolkodom. Azt kell mondanom, az érzelmek dominálnak, a család, a gyerekek a fontosak, s nem a pénz."

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=V2iBKRDQnzZcLsHj


A Fradival készülő Lisztes akkor azt is elmondta, jó érzéssel tölti el, hogy olyan ismerős játékosokkal, barátokkal készülhet együtt, mint Lipcsei, Dragóner, Mátyus vagy Vincze Ottó. "Bánt, hogy a csapat csak a másodosztályban szerepel, remélem, idén sikerül visszajutni oda, ahová a Fradi tartozik."