Vágólapra másolva!
Olasz szurkolók egy szélsőséges csoportja kövekkel dobált meg egy spanyol drukkereket szállító buszt a kedd esti AS Roma-Real Madrid Bajnokok Ligája-mérkőzést követően.

Az incidensben megsérült a sofőr, de tudták helyettesíteni, így a Real-hívek még idejében kiértek a repülőtérre s haza tudtak utazni. A találkozó előtt egy madridi szurkolót megkéseltek.

Maga a BL negyeddöntőjébe jutásért zajló párharc első felvonása a pályán kevésbé volt indulatos, és a fordulatos meccset végül is 0-1-ről fordítva nyerték meg a hazaiak, minimális előnyt szerezve a két hét múlva esedékes madridi visszavágóra.

"Jól játszottunk, uraltuk a meccset, minden adott volt rá, hogy nyerjünk, mégis kikaptunk. Ilyen a futball" - nyilatkozta szomorúan Fernando Gago, a Real argentin középpályása.

"Szinte teljesen biztos, hogy mégis mi jutunk tovább, szurkolóink segítségével" - mondta honfitársa, a védő Gabriel Heinze.

Hogy így legyen, ahhoz jóval figyelmesebben kell játszania majd a Santiago Bernabéuban a királyi gárdának, s főleg Heinzéék hátsó alakzatának, hiszen a Roma sikeréhez a rosszul záró vendégvédelem is kellett.

A Real olasz "fővédője", Fabio Cannavaro a játékvezetőt bírálta: "Nem értem, hogy mutathatott fel annyi sárga lapot a bíró, amikor egyáltalán nem volt feszült a meccs. Ugyanakkor a Van Nistelrooy elleni szabálytalanságért járó büntetőt nem adta meg..."

A spanyol együttes német vezetőedzője, Bernd Schuster egyenesen "kitagadta" a mérkőzés német vezetőbíróját, Herbert Fandelt: "Nem érdemli meg, hogy honfitársamnak nevezzem, tipikusan 'hazai' bíró volt, aki az olaszoknak mindent megengedett, míg nekünk osztogatta a sárgát. A német Bundesliga-meccseken is szoktam látni, és rendre nagyon gyengén bíráskodik."

A római gárda chilei futballistája, David Pizarro az egész csapat nevében fogalmazott, amikor kijelentette, hogy nagyon fontos győzelmet arattak, de óva intett minden Roma-hívet attól, hogy már most a továbbjutást ünnepelje: "Rettentően nehéz visszavágó vár ránk, és senki se feledje: a Real Madrid az azért a Real Madrid..."

A hazaiak vezetőedzője, Luciano Spalletti dicsérte együttesét, főleg azért, mert hátrányból volt képes nyerni.

"Két gólt rúgtunk úgy, hogy összesen talán ha három esélyünk adódott a teljes meccsen. Türelmesen fociztunk, a 0-1 nem roppantott meg bennünket. Megmutattuk, mennyire minőségi futballra vagyunk képesek, ami hitet adhat a folytatáshoz is" - mondta.

A BL-nyolcaddöntők kedd esti nyitányának további találkozói közül a Schalke-Porto (1-0) és az Olympiakosz-Chelsea (0-0) összecsapás nagyjából az összes érintett megelégedésére szolgált, hiszen mind a német-portugál, mind a görög-angol párosításban szereplőknek esélyük maradt a továbbjutásra, éppen csatájuk szoros végkimenetele miatt.

A legrosszabb helyzetben az Internazionale várhatja a visszavágót, amely 2-0-ra veszített az utóbbi időben a hazai futballporondon botladozó, ezúttal azonban európai élcsapathoz méltó játékkal kirukkoló Liverpool otthonában. A két sárga lapot begyűjtő Marco Materazzinak a 30. percben bekövetkezett kiállítása miatt a meccset tíz emberrel befejező, a honi bajnokságban amúgy toronymagasan első olaszok 85 percen át tartották az igen biztatónak tűnő 0-0-t. Ekkor előbb a holland légiós Dirk Kuyt volt eredményes, majd az utolsó minutumban az angol válogatott egyik "fazonszabásza", Steven Gerrard kicsit kisodródva is, 25 méterről úgy küldte rá a labdát, hogy az a kapufáról pattant Cesar hálójába. Meglehet, ezzel a BL legjobb nyolc csapata közé lőtte klubcsapatát a kiváló középpályás.