Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében parádés párviadalokat láthatnak majd a futballszurkolók, hiszen kedden például Liverpool FC-FC Internazionale összecsapásra kerül sor - amelyen tétje sokak szerint a Vörösök mesterének, Rafa Beníteznek az állása is. Az AS Roma és a Real Madrid már jól ismerheti egymást a BL-ből, az Olimpiakosz és a Chelsea FC viszont korábban még sohasem találkozott egymással, míg a negyedik keddi összecsapáson az FC Porto Gelsenkirchenben vendégeskedik.

A portugál együttes a hét végi fordulóban magabiztosan nyert a CS Marítimo ellen, és meglehetősen nagy fölénnyel vezeti hazája bajnokságát, így aztán a Sárkányok nyugodtan koncentrálhatnak a Bajnokok Ligájára, ahol azért a Schalke 04 képében verhető ellenfelet kaptak.

A gelsenkircheniek főpróbája korántsem sikerült olyan jól, mint a luzitánoké, hiszen a Királykékek otthon kaptak ki 2-1-re a VfL Wolfsburgtól. Igaz, azon a mérkőzésen nagyon hiányzott a csapatból a védekező középpályás Jermaine Jones, aki a Porto ellen már játszhat, és így a Schalke alighanem 4-4-2-es összeállításban szerepel majd.

A kérdés csak az, hogy a sérüléssel bajlódó Mladen Krstajic tudja-e vállalni a játékot: ha nem, akkor Heiko Westermann húzódik be a védelem tengelyébe, és a grúz Levan Kobiasvili lehet a balhátvéd. A Portónál egyedül a több külföldi sztárklub által is kiszemelt jobbhátvéd, José Bosingwa hiánya okoz problémát.

Az Olimpiakosz-Chelsea párviadalt sokan előre lefutottnak tekintik, és tény, hogy a görögök győzelme hatalmas meglepetésnek számítana, de hát a pireuszi együttestől azt sem várták, hogy továbbjut abból a csoportból, ahol a Werder Bremen és a Lazio is szerepel. A piros-fehérek 2006 októbere óta veretlenek hazai pályán a Bajnokok Ligájában, ráadásul vezetik hazájuk bajnokságát, vagyis nincsenek rossz formában.

Ami a Chelsea-t illeti, a londoni együttesnél a hét végén Frank Lampard két góllal tért vissza sérüléséből, és a kulcsemberek közül immár John Terry és Michael Ballack is a csapat rendelkezésére áll - utóbbi futballistát az ősszel be sem nevezték a sorozatba. Most viszont rajta van a listán, ahonnan így a perui támadó, Claudio Pizarro került ki, ő tehát semmiképpen nem játszhat Görögországban. Az Olimpiakosz kapusa, Antoniosz Nikopolidisz egyébként 52. alkalommal léphet pályára a Bajnokok Ligájában, amivel beállíthatja Georgiosz Anatolakisz görög rekordját.

Az AS Roma és a Real Madrid egyaránt elveszítette a hét végi bajnokiját, de míg a királyi gárda a vereség ellenére is vezeti a Primera Divisiónt, addig a Farkasoknak lassan már a második hely miatt is izgulniuk kell a Serie A-ban. A rómaiaknál lévő feszült hangulatot jól érzékelteti, hogy állítólag a vasárnapi edzésen Alberto Aquilani és Christian Panucci kis híján összeverekedett...

Panucci egyébként a hét végi, Juventus elleni rangadón nem lépett pályára, de a Real ellen várhatóan ott lesz a kezdőtizenegyben, mint ahogyan a brazil középhátvéd, Juan is vállalni tudja a játékot. A madridiaknál a rengeteg sérült okoz nagy problémát, hiszen a védelemből Pepe, Marcelo és Christoph Metzelder is kidőlt, de a középpályások közül Wesley Sneijder és Robinho sem játszhat.

Forrás: EPA

Cannavarónak nem lesz ismeretlen a római Olimpiai-stadion hangulata

Bernd Schuster legnagyobb szerencséjére legalább az argentin Gabriel Heinze felépült, és ő minden bizonnyal középhátvéd lesz - a jobb oldalra így Sergio Ramos húzódik ki, a balbekk pedig Miguel Torres lesz.

A legnagyobb érdeklődés azonban alighanem a Liverpool és az Internazionale mérkőzését övezi, főleg azok után, hogy a liverpooliak a hét végén hazai pályán kiestek az FA-kupából a másodosztályú Barnsley ellen. Ezzel még ingatabbá vált a kispad a Vörösek mestere, Rafa Benítez alatt, és egyre inkább úgy tűnik, hogy csak a BL megnyerésével mentheti meg az állását - de már a legjobb nyolc közé kerülés sem lesz egyszerű az Inter ellen.

Annyi mindenképpen bíztató jel a liverpooliak számára, hogy első számú csatáruk, Fernando Torres a milánóiak ellen már vállalni tudja a játékot, de azt a rutinos középhátvéd, Jamie Carragher (akinek ez lehet a 99. mérkőzése az európai porondon) is elismerte, hogy óriásit kell javulniuk ahhoz, hogy továbbjussanak.

Forrás: Getty Images

Hyypiä és Crouch nyújtógyakorlata

Benítez a szurkolóknak is üzent a hétfői sajtótájékoztatón: "Liverpoolban a drukkerek jelmondata, hogy sosem leszel egyedül, és biztos vagyok benne, hogy kedd este is a csapat mögé áll a tábor. Csodálatos hangulat lesz az Inter ellen, és tudom, hogy a szurkolók is mindent megtesznek majd, nagyon fontos számunkra, hogy érezzük a támogatásukat".

Az Inter a hét végén azt is megengedhette magának, hogy pihentesse két csatárát, Julio Cruzt és Zlatan Ibrahimovicot - így is simán nyert a Livorno ellen, mégpedig David Suazo duplájával. A mérkőzésen hosszú kihagyás után ismét pályára lépett Luis Figo is, aki a Liverpool elleni keretben is benne van, de valószínűbb, hogy az Anfielden megint csak kispados lesz, és inkább Javier Zanettit tolja fel a középpályára Roberto Mancini.