Vágólapra másolva!
Hétfőn kell visszatérnie klubjához Torghelle Sándornak, a német másodosztályban szereplő Carl Zeiss Jena magyar labdarúgójának. A futballista az elmúlt másfél hetet Budapesten töltötte, felesége a múlt héten adott életet kislányuknak.

A játékost másfél hete pénteken, a St. Pauli elleni bajnokin kiállította a játékvezető, mert megrúgta az őt provokáló ellenfelét. A német szövetség (DFB) fegyelmi bizottsága négy bajnokitól tiltotta el a futballistát, aki a német kupában is eltiltását tölti, szintén piros lap miatt.

Torghelle a DFB sportdöntőbíróságától kéri ügye újbóli kivizsgálását, mert kifogásolja, hogy ellenfele nem kapott büntetést, a sajátját pedig méltánytalanul szigorúnak ítéli.

A jénaiak hivatalos honlapja szerint az egyesület nem ellenzi, de nem is támogatja Torghelle döntését, a játékosra bízza, mit tesz. A német szabályok szerint az ellenfél szándékos megrúgása tettlegességnek számít, amiért három mérkőzésre szóló eltiltás jár, további egyet kap az a vétkes, akinek ugyanabban a szezonban már volt fegyelmi ügye.

A jénai honlap szerint a sportdöntőbíróság eljárását a vizsgálatot kérő futballista finanszírozza, neki kell fizetnie a testület tagjainak tiszteletdíját, utazási és szállásköltségeit, illetve - ha vannak - a tanúk hasonló kiadásait, ami összesen több ezer eurót is jelenthet. Ezt az összeget a futballista csak akkor kapja vissza, ha neki adnak igazat.

Azért focizni is tud az exválogatott támadó:


Bár a jénai klub korábban belső fegyelmi vizsgálatot és pénzbüntetést is kilátásba helyezett Torghellével szemben a sorozatos fegyelmezetlenségek miatt, Peter Voss alelnök hétfőn azt mondta: nem büntetik meg a játékost, de nagyon komolyan elbeszélgetnek vele.