Vágólapra másolva!
Iker Casillas szerződését a múlt héten 2017-ig meghosszabbította a Real Madrid, amely így gyakorlatilag garantálta kapusának, hogy a királyi gárdából vonulhasson vissza. E ritka elismerés újfent a 19 éves kora óta a Real alapemberének számító játékos felé fordította a figyelmet, a spanyol és az olasz sportsajtóban például élénk vita bontakozott ki arról, hogy Casillas vagy a Juventus kiválósága, Gianluigi Buffon-e a világ legjobb kapusa.

Egy szent a galaktikusok között - Iker Casillas bemutatása

A kérdésről magát Casillast is megkérdezte a Gazzetta dello Sport, a 26 éves kapus azonban kitérő választ adott. "Nem lehet összehasonlítani minket, hiszen a stílusunk és a mentalitásunk is nagyon különböző" - mondta, majd szerényen a legjobb kapusok névsorát is kibővítette. Szerinte önmagán és Buffonon kívül jelenleg Reina, Palop, Cech és Van der Sar számít posztján a legkiválóbbnak.

Csapattársairól szólva Casillas már nem hirdetett holtversenyt. "Véleményem szerint miénk a világ legerősebb védelme. A Ramos, Pepe, Cannavaro, Heinze hátvédsorban nagyszerűen elegyedik fiatalság és tapasztalat, erő és technika, gyorsaság és intelligencia."

A madridiak legközelebb kedden, a AS Roma elleni BL-nyolcaddöntőn mutathatják meg, igaza van-e Casillasnak.