Vágólapra másolva!
Több oldalról is élénk tiltakozás fogadta azt az egy hete közzétett elképzelést, hogy a jövőben az angol labdarúgó Premier League csapatai is játsszanak tengerentúli mérkőzéseket.

A tervek szerint a 2010/2011-es szezontól rendeznének mérkőzéseket Nagy-Britannián kívül, többek között New Yorkban, Pekingben és Tokióban. A jelenlegi, 38 fordulós rendszert 39-esre nyújtanák, s a januári extra játéknapon mind a 20 együttes külföldön lépne pályára.

"Határozottan ellenezzük a javaslatot, amely a pénzhajhászást a felelősség és a méltóság elé helyezi" - jelentette ki Mohamed bin Hammam, az ázsiai szövetség elnöke.

Véleményéhez csatlakozott Bernie Ecclestone, a Forma-1 főnöke és a másodosztálybeli Queens Park Rangers tulajdonosa is: "Nehéz lenne valakit Szingapúrban meggyőzni arról, hogy menjen ki a Wigan mérkőzésére."

Az angol milliárdos ehelyett inkább a négy angol topklub - a Manchester United, az Arsenal, a Chelsea és a Liverpool - külföldi túráját javasolja.

A példát elsősorban az amerikai profiligák (amerikaifutball - NFL, baseball - MLB, jégkorong - NHL és kosárlabda - NBA) adták. Az NFL-ből a friss bajnok New York Giants, valamint a Miami Dolphins, az NBA-ből a Minnesota Timberwolves és Boston Celtics, míg az NHL-ből a címvédő Anaheim Ducks és a Los Angeles Kings játszott szeptemberben, illetve októberben bajnoki vagy felkészülési mérkőzéseket Londonban.