Vágólapra másolva!
Kevesebb mint 24 órával azt követően, hogy szerdán az angol Kevin McCabe által fémjelezett Espalande Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. megnyerte a Ferencváros Üllői úti ingatlanjára kiírt hatodik pályázatot, a klubnál már arról beszélnek: a labdarúgócsapat három éven belül a Bajnokok Ligája-selejtezőjében szerepelhet.

"Ünnepeltünk és ünnepelünk ma még. Jó érzés és nagyon boldog vagyok, minden ferencvárosi rajongó felsóhajthat, de holnaptól kemény munka kezdődik ismét. Ebben az évben a feljutás a cél, utána pedig rövid határidőn belül olyan eredmény, amely nemzetközi kupaszereplést biztosít. Kevin McCabe két-három éven belülre tűzte ki a Bajnokok Ligája-selejtező elérését" - nyilatkozta a csütörtöki sajtótájékoztatón Rieb György, a Ferencváros elnöke.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=MtfSVaLnRnZa51AZ


A győztes céget Somorjai Márk ügyvezető képviselte, aki így foglalta össze az angolok közeljövőbeli céljait: "Szeretnénk rendbe tenni a klub anyagi helyzetét, a futballcsapat játékoskeretét meg kell erősíteni és fel kell jutni az NB I-be."

Magyarországra érkezett Bobby Davidson, a McCabe tulajdonában lévő Sheffield United menedzsere is: "Fantasztikus dolog, hogy a Sheffield United és a Ferencváros együtt tud működni. Az edzők és a játékosok tapasztalatokat cserélhetnek, hamarosan több futballista is Magyarországra érkezik és persze lehetőség van arra, hogy Sheffieldbe is menjenek."

Davidson elmondta: első körben két-három angol játékos kínai kluboktól érkezik az együtteshez, majd közös tárgyalások után újabb futballistákkal tölthetik fel Csank János vezetőedző keretét.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=8WRbDzjb07sOhhQH


Az angol cégnek és a Ferencvárosnak hatvan napja van arra, hogy megkösse az adásvételi szerződést. Rieb György elárulta, hogy a klub részvénycsomagjából öt százalékot megtartanak, így megmarad a vétójoguk. A többi egy részét a jövőben folyamatosan visszavásárolnák Kevin McCabe-től, így öt éven belül akár a részvények felét is megszerezhetik.