Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott szerdán este 18 órakor, a ciprusi Limassolban története során negyedszer lép pályára Szlovákia ellen, a korábbi három találkozón sem nyernie, sem gólt szereznie nem sikerült. Talán ez az oka, hogy északi szomszédunk játékosainak fogalma sincs arról, milyen erőt képvisel csapatunk.

"Egyáltalán nem ismerem őket, de azt hiszem, az edzők majd úgyis elmondják a lényeget. Egészséges vagyok, szeretnék játszani" - nyilatkozta a szlovák hírügynökségnek Lubomír Michalík, a Leeds United játékosa.

"Nem sokat tudok a magyarokról, csak arra emlékszem, hogy nemrég Matthäus volt az edzőjük" - mondta az ellenfélről a kapus Stefan Senecky. Marek Sapara pedig így vélekedett: "Nem beszélhetünk könnyű ellenfélről, magunkra kell koncentrálnunk, nem a magyarokra. A selejtezősorozatnak már vége, az az elsődleges, hogy egy jó játékstílust alakítsunk ki."


Lőw újra a keretben

Együttesünk története során negyedszer lép pályára Szlovákia ellen, a korábbi három találkozón sem nyernie, sem gólt szereznie nem sikerült. A szlovákok az 54. helyen állnak a világranglistán, Várhidi Péter szövetségi kapitány csapata pedig az 50. pozíciót foglalja el.

A magyarok eddigi meccsei Szlovákia ellen:
1999. március 31.: Szlovákia-Magyarország 0-0, Eb-selejtező, Pozsony
1999. június 4.: Magyarország-Szlovákia 0-1, Eb-selejtező, Győr
2004. november 30.: Szlovákia-Magyarország 1-0, barátságos mérkőzés, Bangkok

Várhidi Péter szövetségi kapitány a délelőtti edzés után hirdette ki a kezdő csapatot, eszerint a Fülöp Márton - Csizmadia Csaba, Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Lőw Zsolt - Szélesi Zoltán, Vass Ádám - Hajnal Tamás - Buzsáky Ákos, Gera Zoltán, Huszti Szabolcs összeállítású tizenegy lép pályára.

A PSV Eindhovenben hat mérkőzésen három gólt szerzett Dzsudzsák a cserék között kapott helyet. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a meccs előtti utolsó tréningen leginkább a taktikai elemeket és a pontrúgásokat gyakorolták a játékosok, s Várhidi ezt követően jelölte ki a kezdőket.

A szerdai találkozó magyar idő szerint 18 órakor kezdődik Limassolban, s Sport1 élőben közvetíti.


Várhidi Péter előre néz

Kedd délután Nicosiában Görögország-Csehország mérkőzést rendeztek. A válogatott stábjának tagjai kihasználták az alkalmat, hogy megnézzék egyik leendő ellenfelünket - Görögország válogatottja május 24-én lesz vendégünk - és teljesen más csapatot láttak, mint novemberben, a budapesti magyar-görög meccsen.

"Úgy látszik, Otto Rehhagel keresi azokat a játékosokat, akik az Európa-bajnokságon szóba jöhetnek a keret tagjaiként" - mondta el Várhidi Péter szövetségi kapitány -, mert csak két olyan játékos szerepelt a mérkőzésen, aki ellenünk is pályára lépett. Meglehetősen eseménytelen meccs volt, amelyet Görögország egy lesgóllal nyert meg. Sok tapasztalatot nem szereztünk, de legalább láttuk a görög válogatott tartalékait."

Eredmény, barátságos mérkőzés:
Görögország - Csehország 1-0 (0-0)
Nicosia, 850 néző
v.: Gerasimu (ciprusi)
Görögország: Halkiasz (Kocolisz, 46.) - Vintra (Melisszisz, 46.), Humasz, Papasztahopulosz (Papadopulosz, 46.), Szpiropulosz - Kafesz, Makosz (Lakosz, 46.), Ciolisz - Jannakopulosz (Szalpigidisz, 46.), Limperopulosz, Szamarasz (Hristodulopulosz, 63.)
Csehország: Blazek (Zítka, 46.) - Kaufman (Kúdela, 46.), Rajnoch (Kovác, 46.), Simunek, Kladrubsky - Kalouda, Jarolím (Matejovsky, 75.), Holek (Baros, 82.), Pudil - Fenin, Kulic (Vlcek, 66.)
gól: Szalpigidisz (79.)