Vágólapra másolva!

Téli strandfoci Egerben

Péntektől vasárnapig Egerben kerül sor az első magyarországi téli strandlabdarúgó-tornára, amelyen a magyar csapat mellett a német, a svájci és a lengyel válogatott vesz részt.

Az esemény (amelynek a hivatalos neve Nestea Indoor Beach Soccer Show) budapesti sajtótájékoztatóján Izsvák Zsolt, a sportág hivatalos hazai mérkőzésszervezője elmondta, az előkészületek rendben zajlanak, így hamarosan homok lepi majd el a hétvégi torna helyszínét, az egri városi sportcsarnokot.

A helyszínen mindhárom napon reggeltől 9 órától késő estig tart a program, a kilátogatók a válogatottak mérkőzései mellett a legjobb négy hazai klub találkozóit is megtekinthetik, illetve láthatnak gyermekmeccseket, valamint a riói karneváli hangulatot idéző zenés-táncos bemutatókat. A válogatott meccsekre pénteken és szombaton 18 és 20, míg vasárnap 16 és 18 órától kerül sor.

A hétfői sajtóeseményen Bódi Attila, a magyarok szövetségi edzője bizakodva beszélt az esélyekről, de azért a nehézségekre is kitért.

"Furcsa, egyben persze örömteli is a helyzet, hiszen az évnek ebben a szakaszában korábban nem volt lehetőségünk találkozni, legalábbis nem a strandfoci keretében" - mondta a szakember. "Gyakorlatilag augusztusban láttuk utoljára egymást, azóta mindenki nagypályán, illetve a futsalcsapatában játszott. Eleve nagyon kevés lehetőségünk van együtt készülni, így minden ilyen alkalmat meg kell ragadnunk."


A szakember kiemelte, hogy a négycsapatos torna óriási segítség a világbajnoki selejtezőkre készülő csapatának. "Nagy változás a korábbi évekhez képest, hogy idén először nem a nyár végén, hanem már májusban megrendezik a világbajnoki selejtezőket, addig pedig csak pár hónapunk van hátra. Fontos lenne, hogy minél többször összejöjjünk, hiszen most még arról is meg kell győződnöm, ki milyen formában van, rendelkezésemre tud-e állni".

A hétvégi rendezvényre a napijegyek 900 forintba kerülnek.