Vágólapra másolva!
Május 24-én az Európa-bajnok görög csapattal játszik barátságos mérkőzést a magyar labdarúgó-válogatott - jelentették be a szerdai, Szlovákia elleni felkészülési találkozót megelőző vasárnapi sajtótájékoztatón. A csapat a szeptemberben kezdődő világbajnoki selejtezősorozatig tavasszal a kontinensbajnokon kívül Szlovéniával, Horvátországgal, Argentínával és Montenegróval találkozik. Valamennyi mérkőzésre hazai környezetben kerül sor.

Várhidi Péter szövetségi kapitány a szlovákok ellen küzdelmes, kemény meccsre számít, elmondása szerint a rivális hasonló játékerőt képvisel, mint az ő csapata. A ciprusi barátságos összecsapás szerdán magyar idő szerint 18 órakor kezdődik Limasszolban.

"Szerettünk volna az elmúlt évekhez hasonlóan több meccset játszani, de idén sajnos elmarad a ciprusi négyes torna" - mondta Várhidi. "Ezúttal a magyar bajnokságban játszók közül csak kapusok tagjai a keretnek, ennek oka, hogy itthon csak február végén folytatódik a pontvadászat, és a játékosok nincsenek csúcsformában, de természetesen itthon is vannak ügyes futballisták, akik természetesen tagjai a bő keretnek."

A szakvezető hozzátette: a szlovákok ebben a tekintetben hasonló helyzetben vannak, náluk csupán négy otthon szereplő játékos kapott meghívót erre a találkozóra.

Újra a magyar válogatott tagja Huszti Szabolcs. Várhidi ezzel kapcsolatban megjegyezte: számára soha nem létezett Huszti-ügy, az egészet a sajtó fújta fel.

A játékost a szövetség elnöksége 2007. december 31-ig eltiltotta a szerepléstől a nemzeti együttesben, mert elhagyta a görögök elleni Eb-selejtezőre készülő csapat edzőtáborát, miután nem kapott garanciát arra, hogy biztos helye lesz a kezdő tizenegyben.

Várhidi elmondta, hogy információi szerint a keret valamennyi tagja egészséges, vagy legalábbis senkinek sincs komolyabb sérülése, ami akadályozná a szereplését. Erről biztosat azonban csak akkor tud, ha személyesen találkozott a játékosaival. A futballisták a hétfő délelőtti elutazásig a Margitszigeten gyülekeznek, Tőzsér Dániel, az AEK Athén légiósa Cipruson csatlakozik a többiekhez.

Szekeres Tamás, a nemzeti együttes technikai igazgatója elmondta, hogy a szlovákokkal kötött megegyezés szerint a mérkőzésen mindkét szakvezető valamennyi benevezett - összesen 18 - labdarúgóját szerepeltetheti. A magyarok a szerdai meccs után azonnal indulnak vissza Budapestre.

A magyar válogatott további tavaszi mérkőzései a vb-selejtezők előtt:
március 26.: Magyarország - Szlovénia
május 24.: Magyarország - Görögország
május 31.: Magyarország - Horvátország
június 4.: Magyarország - Argentína Augusztus 20.: Magyarország-Montenegró

A válogatott a görögök és argentinok elleni találkozó közötti időszakot folyamatosan együtt tölti, Várhidi szerint ez az időszak kulcsfontosságú a felkészülésben a vb-selejtezőkre.