Vágólapra másolva!

Májusra ígér villanyvilágítást a REAC-nak az önkormányzat

A XV. kerületi önkormányzat májusra vállalná a Budai II László Stadion villanyvilágításának kiépítését, amelynek hiánya miatt a helyi labdarúgóklub, a REAC Sopronban kénytelen játszani tavaszi hazai mérkőzéseit.

A Hajdú László polgármester által jegyzett, az MTI-hez eljuttatott közleményben egyúttal leszögezik: az önkormányzat nem hibázott abban, hogy mostanáig nem készült el a villanyvilágítás, mivel a 2005-ös licenceljárás során azt vállalta a kerület vezetése, hogy a stadionnal kapcsolatos, szükséges infrastrukturális fejlesztéseket három éven belül, három ütemben hajtja végre. Ennek megfelelően a villanyvilágítás átadásának tervezett időpontja május 26-a.

A közlemény szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tavaly júniusban döntött úgy, hogy a jelenleg zajló bajnokság tavaszi szakaszában már csak olyan pályán lehet játszani, amelynek van villanyvilágítása. Az önkormányzat soron következő, szeptember 5-i ülésén döntött a munkálatok finanszírozásáról. A tájékoztatás szerint a tervezési folyamat elhúzódott a pálya elhelyezkedése és beépítettsége miatt, s a napokban emelkedett jogerőre a IV. kerületi Polgármesteri Hivatal építésrendészeti hatósága által kiadott építési engedély. Az önkormányzat közbeszerzési eljárással kapcsolatos tenderkiírása folyamatban van.


Az MLSZ - áll a közleményben - október 25-i ülésén döntött arról, hogy amennyiben december 31-ig nem készül el a villanyvilágítás a Budai II László Stadionban, akkor megváltoztatja a létesítmény osztályba sorolását, de a minősítés megváltoztatásáról - mint a létesítmény tulajdonosa és fenntartója - az önkormányzat még nem kapott hivatalos értesítést.

A REAC vezetői január 23-án jelentették be, hogy Sopron-REAC néven a hűség városában játssza le a csapat hazai mérkőzéseit, mivel az MLSZ előírásai szerint a villanyvilágítás hiánya miatt a Budai II László Stadionban nem léphet pályára. A költözéshez még az MLSZ hozzájárulása szükséges. A soproni önkormányzat és a REAC vezetői tárgyalnak egy hosszútávú megállapodásról is.